TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A londoni székhelyű Edison Group a 4iG Nyrt.-ről készített elemzése szerint szerint a 4iG részvényei P/E alapon 50 százalékos diszkonton forognak a budapesti parketten a régiós piaci átlaghoz képest, az informatikai vállalat részvényeinek fair értéke pedig 1005 forint.

Az Edison Group várakozása szerint a 4iG a 2020-2022 közötti időszakban magyarországi informatikai piac első számú integrátorvállalatává léphet elő, a társaság organikus, illetve akvizíciókkal támogatott növekedését a világjárvány informatikai piacra gyakorolt hatásai is katalizálhatják majd. Ennek köszönhetően az elemzésben bemutatott eredményességi számok és várakozások a 4iG tavalyi rekordévénél is erőteljesebb növekedést prognosztizálnak. Az Edison előrejelzését társaság márciusban közzétett befektetői prezentációja is alátámaszthatja, melyben a 4iG többek között arról számolt be, hogy már 2020 első két hónapjában 23 milliárd forintos szerződésállománnyal rendelkezett, amelynek értéke kétszerese az előző év hasonló időszakában kötött megállapodásoknak.

Az Edison Group elemzése szerint a pandémiás helyzet miatt megnövekedett a technológiai beruházások iránti igény, a piacbővülés a 4iG megrendelésállományának idei növekedését valószínűsítik. Középtávon pedig a társaság befektetői számára megnyugtató, hogy a 4iG bevételeinek több, mint 60 százaléka a közszférával kötött többéves szerződésekből származik, amelyek jól balanszírozhatják a vállalati ügyfélállományon belül nagyobb kockázatnak kitett piaci megrendelőket.

Az elemzőház értékelése szerint a 4iG növekedési kilátásai 2020-2022 között jelentősek, a menedzsment által középtávon várt évi 20%-ot meghaladó növekedés megalapozott. Az Edison szerint az IT vállalat részvényeinek fair értéke diszkontált cash flow értékelés alapján 1005 forint. A 4iG részvényei a jelenlegi árfolyamon P/E alapon a régiós átlaghoz képest 50 százalékos diszkont értéken forognak a Budapesti Értéktőzsdén. Az Edison becslése alapján a vállalat árbevétele az idei évben elérheti az 49,1 milliárd forintot, a befektetők által elért osztalék hozam pedig a jelenlegi árfolyamon számolva 4,3 százalék. A vállalat árbevétel arányos EBITDA-ját az elemzők 2022-ig évente 8-10 százalék között várják, azonban az elemzés szerint, amennyiben a 4iG tovább tudja növelni a tisztán informatikai szolgáltatásokból származó bevételeit, úgy akár 30 százalék fölötti bruttó haszonkulcsot és két számjegyű EBITDA margint is elérhet a társaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.