3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tízmillió eurót, azaz több mint 3,6 milliárd forintot fizettek be a Városháza-ügy több szereplőjének közös cégébe. Ruszlan Rahimkulov és a Gattyán-párt alelnöke is feltűnik a háttérben.

Az orosz oligarcha Ruszlan Rahimkulov, a rejtélyes üzletember Zentai Péter, továbbá a Gattyán-párt alelnöke, Huszár Viktor is érdekeltek a Southblaze Kft. nevű vállalkozásban, amely a pénzből azt az ingatlant venné meg, ahol Bajnai Gordon volt miniszterelnököt lehallgatták. A befizetési ügyletben Zentai és Huszár érdekeltségei az üzletrészük cégértékében több millió euró növekedést könyvelhettek el, míg Rahimkulov cége számára az összesített szaldó súlyosan negatív. A cég tagadja, hogy rejtett pénzátadás történt volna, a többi szerintük „üzleti titok” - foglalta össze az atlatszo.hu.

Beindulhat az ingatlan biznisz (fotó: pixabay.com)
Beindulhat az ingatlan biznisz (fotó: pixabay.com)

Az oknyomozó portál szerint az említett cégbe az üzlettársai által befizetett összesen tízmillió eurónak köszönhetően például Zentai Péter érdekeltségének korábban 750 ezer forintos cégértékű üzletrésze 900 millió forintosra nőtt. A kft-be tőketartalék jogcímén befizetett pénzekről a vállalkozás jogi képviselője azt írta a portálnak, hogy az nem számít a tulajdonosok közötti rejtett vagyontranszfernek, de hogy pontosan miért nem, az üzleti titok.

Sajtóhírek szerint a cég által megvételre kinézett budapesti ingatlan maga is szerepet játszik a Városháza-ügyben, ugyanis vélhetően itt készítettek rejtett hangfelvételeket és lesifotókat Bajnai Gordon volt miniszterelnökről - magyarázta az internetes lap.

A tízmillió euró befizetése időben azelőtt történt, hogy a Városháza-ügynek megágyazó különös tárgyalások megtörténtek, illetve Gattyán György a politika porondján is színre lépett. A Southblaze tagadja, hogy a pénzmozgás és a politikai események között bármilyen kapcsolat volna - írta a portál.

Rahimkulov 7 millió eurót pakolt a cégbe úgy, hogy az érdekeltségének az üzletrésze a Southblaze teljes, 10 millió eurós cégértékének csak a negyedét, 2,5 millió eurót testesíti meg. Huszár és Marton érdekeltsége pedig ugyan befizetett 3 millió eurót a Southblaze tőketartalékába, de feles tulajdonosként az üzletrésze a befizetett pénznél jelentősen többet, 5 millió eurót képvisel.

A Southblaze tájékoztatása szerint a cég elsődlegesen arra jött létre, hogy a budapesti Váci út 152–158. alatti ingatlant megvegye, és ott lakóparkot, irodaépületeket és szállodát tartalmazó ingatlanfejlesztést hajtson végre. A cégbe befizetett tízmillió eurót pedig „az ingatlan vételárának részeként fizette meg. Az ingatlan felvásárlása egy hosszabb tranzakciós folyamat keretén belül valósul meg, de ennek részletei a felek üzleti titkát képezi.” - idézte az ügyvédi választ az atlatszo.hu.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!