<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Tízmillió eurót, azaz több mint 3,6 milliárd forintot fizettek be a Városháza-ügy több szereplőjének közös cégébe. Ruszlan Rahimkulov és a Gattyán-párt alelnöke is feltűnik a háttérben.

Az orosz oligarcha Ruszlan Rahimkulov, a rejtélyes üzletember Zentai Péter, továbbá a Gattyán-párt alelnöke, Huszár Viktor is érdekeltek a Southblaze Kft. nevű vállalkozásban, amely a pénzből azt az ingatlant venné meg, ahol Bajnai Gordon volt miniszterelnököt lehallgatták. A befizetési ügyletben Zentai és Huszár érdekeltségei az üzletrészük cégértékében több millió euró növekedést könyvelhettek el, míg Rahimkulov cége számára az összesített szaldó súlyosan negatív. A cég tagadja, hogy rejtett pénzátadás történt volna, a többi szerintük „üzleti titok” - foglalta össze az atlatszo.hu.

Beindulhat az ingatlan biznisz (fotó: pixabay.com)
Beindulhat az ingatlan biznisz (fotó: pixabay.com)

Az oknyomozó portál szerint az említett cégbe az üzlettársai által befizetett összesen tízmillió eurónak köszönhetően például Zentai Péter érdekeltségének korábban 750 ezer forintos cégértékű üzletrésze 900 millió forintosra nőtt. A kft-be tőketartalék jogcímén befizetett pénzekről a vállalkozás jogi képviselője azt írta a portálnak, hogy az nem számít a tulajdonosok közötti rejtett vagyontranszfernek, de hogy pontosan miért nem, az üzleti titok.

Sajtóhírek szerint a cég által megvételre kinézett budapesti ingatlan maga is szerepet játszik a Városháza-ügyben, ugyanis vélhetően itt készítettek rejtett hangfelvételeket és lesifotókat Bajnai Gordon volt miniszterelnökről - magyarázta az internetes lap.

A tízmillió euró befizetése időben azelőtt történt, hogy a Városháza-ügynek megágyazó különös tárgyalások megtörténtek, illetve Gattyán György a politika porondján is színre lépett. A Southblaze tagadja, hogy a pénzmozgás és a politikai események között bármilyen kapcsolat volna - írta a portál.

Rahimkulov 7 millió eurót pakolt a cégbe úgy, hogy az érdekeltségének az üzletrésze a Southblaze teljes, 10 millió eurós cégértékének csak a negyedét, 2,5 millió eurót testesíti meg. Huszár és Marton érdekeltsége pedig ugyan befizetett 3 millió eurót a Southblaze tőketartalékába, de feles tulajdonosként az üzletrésze a befizetett pénznél jelentősen többet, 5 millió eurót képvisel.

A Southblaze tájékoztatása szerint a cég elsődlegesen arra jött létre, hogy a budapesti Váci út 152–158. alatti ingatlant megvegye, és ott lakóparkot, irodaépületeket és szállodát tartalmazó ingatlanfejlesztést hajtson végre. A cégbe befizetett tízmillió eurót pedig „az ingatlan vételárának részeként fizette meg. Az ingatlan felvásárlása egy hosszabb tranzakciós folyamat keretén belül valósul meg, de ennek részletei a felek üzleti titkát képezi.” - idézte az ügyvédi választ az atlatszo.hu.