1p

Egyetlen ajánlat sem érkezett a több mint 700 darab gépre.

Eredménytelenül zárult a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar internetes felületén zajló elektronikus licit, amelyben két tételben, összesen 749 hordozható lélegeztetőgépet bocsátottak árverésre - írja a 24.hu.

Már csak 13 ezret kértek értük. Fotó: Depositphotos
Már csak 13 ezret kértek értük. Fotó: Depositphotos

A cikk ahogy arra emlékeztet: a lelégeztetőgépek beszerzésére a TMT Technics Kft. nevű vállalkozás kapott megbízást a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól még a koronavírus-járvány idején.

A kínai lélegeztetőgépeket eredetileg darabonként 10 760 000 forintért vásárolta a külügy, a legutóbbi licitkörben jóval alacsonyabb árért lehetett hozzájutni az eszközökhöz. Az előző árverési körökben előbb darabonként 975 ezer, majd darabonként 650 ezer, aztán darabonként már csak 325 ezer forintért kínálták ezeket eladásra. 

Az utolsó körben pedig még kevesebbért, darabonként 13 ezerért lehetett volna megvenni az eredetileg több mint 10 milliós áron vett gépek darabját.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!