<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kiütötték a kormánypártok a biztosítékot. 

A Népszava által megszerzett dokumentum szerint belső terjesztésű kérdőívben méri fel a Magyar Orvosi Kamara, milyen tiltakozó akciót támogatna az orvostársadalom.

A cikk szerint a MOK megfelelő demonstrációs eszközt keres azért, mert az egészségügyi törvény módosításáról szóló parlamenti vitában nem vették figyelembe a szakmai javaslatait. Az opciók közt szerepel a rendkívüli küldöttgyűlés, az önként vállalt túlmunka felmondása, illetve a felmondások letétbe helyezése szerepel.

A cikk szerint azzal, hogy az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön tárgyalta az egészségügy átalakítását célzó csomagot, meg volt az utolsó lehetőség arra, hogy a MOK által kért módosításokkal egészüljön kivolna a kormányzati javaslat, amire a kamara ígéretet kapott részben Takács Péter egészségügyért felelős államtitkártól.

A Népszava idézte a levél szövegét is, amelyben egyebek mellett ez áll:

A parlament olyan törvénymódosítás elfogadása előtt áll, ami véleményünk szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot, valamint a magyar orvosokra akarja ráterhelni az egészségügyi rendszer továbbra is kijavítatlan hibáit.

A szövegből emellett kiderül, hogy a MOK szerint a tervezett jogszabály-csomaggal a kormány felrúgja az orvosok Orbán Viktorral megkötött megállapodását és a munkakörülmények megváltoztatásával durván beavatkozik az orvosok magánéletébe.

(Népszava