2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kiütötték a kormánypártok a biztosítékot. 

A Népszava által megszerzett dokumentum szerint belső terjesztésű kérdőívben méri fel a Magyar Orvosi Kamara, milyen tiltakozó akciót támogatna az orvostársadalom.

A cikk szerint a MOK megfelelő demonstrációs eszközt keres azért, mert az egészségügyi törvény módosításáról szóló parlamenti vitában nem vették figyelembe a szakmai javaslatait. Az opciók közt szerepel a rendkívüli küldöttgyűlés, az önként vállalt túlmunka felmondása, illetve a felmondások letétbe helyezése szerepel.

A cikk szerint azzal, hogy az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön tárgyalta az egészségügy átalakítását célzó csomagot, meg volt az utolsó lehetőség arra, hogy a MOK által kért módosításokkal egészüljön kivolna a kormányzati javaslat, amire a kamara ígéretet kapott részben Takács Péter egészségügyért felelős államtitkártól.

A Népszava idézte a levél szövegét is, amelyben egyebek mellett ez áll:

A parlament olyan törvénymódosítás elfogadása előtt áll, ami véleményünk szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot, valamint a magyar orvosokra akarja ráterhelni az egészségügyi rendszer továbbra is kijavítatlan hibáit.

A szövegből emellett kiderül, hogy a MOK szerint a tervezett jogszabály-csomaggal a kormány felrúgja az orvosok Orbán Viktorral megkötött megállapodását és a munkakörülmények megváltoztatásával durván beavatkozik az orvosok magánéletébe.

(Népszava

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!