2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tömegesen mondhatnak fel a védőnők.

Több védőnő is a pályaelhagyáson gondolkozik a 11. kerületben, ha az állam átveszi a védőnői ellátást, van, aki már be is adta a felmondását – erről beszélt az egyik kerületi védőnő a az RTL Híradójának. A július 1-jétől életbe lépő szerződésüket még nem is látták, azt sem tudják, mennyit fognak keresni. A kerülettől plusz juttatásokat kapnak, a polgármester szerint az állam ezeket nem fogja megadni. A Belügyminisztérium azt közölte, a védőnők többsége együttműködő.

Ki marad? Fotó: Depositphotos
Ki marad? Fotó: Depositphotos

A védőnők nem tudják, az új munkáltató biztosítja-e nekik a megfelelő feltételeket, vagy mennyi lesz a fizetésük. 

Az új szerződés sajnos hátrányosan is érintheti a védőnőket. Több kolléganőről van tudomásom, akik nem szeretnék aláírni ezt a szerződést, ők pályaelhagyók lesznek, holott Magyarországon jelenleg is elég nagy a védőnőhiány – mondta Juhász Bianka.

„Most a házi gyermekorvosok maradnak az önkormányzatnál, a védőnők átkerülnek a kórházhoz, egy olyan kórházhoz, aminek gyermekgyógyászata például nincs” – mondta László Imre.

A Belügyminisztériumtól a Híradónak azt írták, a védőnők meghatározó része együttműködő és érti a változtatás előnyeit. 

Szerintük a védőnők az eltérő adottságokkal rendelkező önkormányzatoktól szakmai irányítás alá kerülnek, így ők is számíthatnak az egészségügyi szakdolgozók 18 százalékos béremelésére. Hozzátették, a védőnők ugyanott dolgoznak majd, mint eddig.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!