<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mol ma átadott új székházában 2500 ember dolgozik majd.

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett, beugrott oda Orbán Viktor is. A komplexum 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte, a belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte.

Ezt láthatja, aki majd feljut a torony tetején kialakítandó kilátóba. Fotó: MTI
Ezt láthatja, aki majd feljut a torony tetején kialakítandó kilátóba. Fotó: MTI

Hernádi Zsolt vezérigazgató emlékeztett: 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: "a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben".


    
A beruházást saját forrásból finanszírozta a cég, értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra. Elismerte azonban, hogy a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. Az épületen 900 négyzetméternyi napelemet helyeztek el, a hűtési-fűtési rendszer geotermikus energiát használ. A legfelső szinten a köz számára is látogatható kilátót alakítanak ki. De akár a miniszterelnök és családja is felmehet, ha akar.

(MTI)