2p

Tovább drágul az agglomeráció is, de ez így van a másik két hazai autógyári város, Győr és Kecskemét környékén is.

Hiányzik ötezer lakás Debrecenben és új munkásszálló sem épül jelenleg, így nehéz lesz elhelyezni a tervezett akkumulátorgyár építőit és későbbi dolgozóit – mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM hétfői Reggeli monitor című adásában.

Többségbe kerültek a családi házas építkezések az autógyári városaink peremén. Fotó: Depositphotos
Többségbe kerültek a családi házas építkezések az autógyári városaink peremén. Fotó: Depositphotos

Szakértőnk utalt rá, hogy ugyan kicsit több mint 40 különböző méretű lakásberuházás van folyamatban a cívisvárosban, a drágulás nagyon lelassította az értékesítést, új projekteket pedig részben emiatt sem indítanak az ingatlanfejlesztők.

Kecskeméten a Mercedes folyamatosan bővíti gyárát, de a városon belül már nagyon kevesen tudnak vagy akarnak lakást venni, inkább az agglomerációban keresnek. Az ok egyértelmű: az új építésű lakások négyzetméterára 850 ezer és 1,2 millió forint között van, ami erősen közelíti a budapesti értékeket.

Győrött az Audi már 27 éve jelen van, a lakóparki beruházások jóval előbb kezdődtek, mint a másik két autóipari fellegvárban. Jelenleg ott sem nagyon akarnak új társasházi projekteket indítani a fejlesztők, viszont az állami támogatásokat kihasználó magánszemélyek egyre több önálló családi házat építenek, elsősorban a város 10-15 kilométeres vonzáskörzetében.

A műsor második részében a visszabontható épületek előnyéről és az építőipar és az ingatlanos szektor ezzel kapcsolatos feladatairól volt szó.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni:

    

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!