2014. december 20. 18:01

Kiderült mennyiért lehet hozzájutni a Mercedes-Benz S-osztály fölé pozicionált limuzinjához, a Maybach-hoz.

Potom 134 053 euróért (42,2 millió forint) lehet hozzájutni a Mercedes Maybach luxuslimuzinhoz, amely lényegében az S-osztály „sofőrösített” változata. A kocsi már rendelhető, de az értékesítés csak 2015 februárjában kezdődik.

A tekintélyes méretű kocsi 5,5 méter hosszú, tengelytávolsága pedig eléri a 3,3 métert. Ez azt jelenti, hogy a kicsinek szintén nem mondható hosszított S-osztályra is ráver 20 centimétert, amely teljes egészében a hátsó teret növeli. Persze kell is a hely, hiszen a hátul ülők akár kinyújtott lábbal is utazhatnak, ha éppen ahhoz lenne kedvük. A kifejezetten sofőrös kocsinak szánt Maybach azért az elől ülőkről sem feledkezik el, akik pontosan úgy érezhetik magukat, mint egy hagyományos S-osztályban.

Mivel a kocsi az S-osztály alapjaira épül, az extralista lényegében megegyezik, azonban olyan opciók, mint a sofőr és a hátul ülők közötti kommunikációt megkönnyítő hangrendszer, vagy a környezeti zajok függvényében a hangerőt automatikusan beállító hangszórók és telefon igazán ebben az autóban nyernek értelmet.

Jelenleg kétféle erőforrással rendelhető az autó. A belépőt az S 500 jelenti 455 lóerővel, akinek pedig ez az „aprócska” motor nem elég, megveheti az S 600-at 530 lóerővel. Mivel mind a két kocsi 5 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres óránkénti sebességet, a nagyobb erő inkább a rugalmasságban jelent különbséget, az S 600 ugyanis tágabb fordulatszám-tartományban képes leadni teljesítményét. Akinek egyébként ez fontos, annak 187 842 eurót (59,2 millió forint) kell leszurkolnia a Daimlernek.

A Maybach név egyébként nem új a kategóriában. Külön márkaként, de szoros rokonsággal a Mercedesszel, futott már évekkel ezelőtt is. Közben úgy tűnt, hogy a cég kivonul a kategóriából, ám most újra versenyre kel az olyan gyártókkal, mint például a Rolls-Royce.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.