2015. június 10. 08:25

A termékeken szereplő címkék szerepe sokszor túlmutat az egyszerű tájékoztatáson és fontos biztonsági elemnek számítanak.

A termékeken szereplő címkék elsődleges célja az, hogy tájékoztassa a fogyasztókat a megvásárolandó árucikk tulajdonságairól, összetételéről, a gyártó személyéről. Az élelmiszereknél ezen túl fel kell tűntetni az összetevőket és az eltarthatóságot is. Miközben a termékek előállítói az információk özöne helyett sokkal inkább egy karakteres megjelenést szeretnének adni a portékájuknak. A csomagoláson szereplő etikett címke tehát meg kell hogy feleljen a marekting és az értékesítő csapat elvárásainak, és erősen képviselje a brandet, de ezen túl a (kötelező) informálásról is gondoskodnia kell. A címkék kapcsán ugyanakkor van egy harmadik szempont is, ez pedig a biztonság.

Nem az számít ugyanis, hogy egy vállalat milyen iparágban működik, milyen termékeket gyárt. Lehet ugyanis az a cég élelmiszeripari, orvosi, vagy akár elektromos berendezések gyártója, annak érdekében, hogy biztosítsák és bizonyítsák azt, hogy a termékek lezárva maradtak, és nem nyúltak hozzájuk, miután elhagyták a termelés helyét valamilyen eszközt kell használni. Ezek lehetnek erre a célra gyártott gyűrűk vagy biztonsági címkék.

Ezeket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést. A lezárható vagy biztonsági címkék teszik teljesen nyilvánvaló, ha valaki vagy valami megpróbálta felnyitni a csomagolást, esetleg a terméket magát. A biztonsági címke felé tehát többféle követelmény van: semmiképpen sem lehet eltávolítható etikett címke, viszont célszerű közel annyira ellenállónak (pl. időjárásálló címkék) kell lennie, mint a csomagolásnak.

A biztonsági szempontoknak a címke úgy tud megfelelni, ha jól látható nyoma lesz minden olyan kísérletnek, amikor megpróbálják eltávolítani a címkéket. Fontos továbbá a biztonság szempontjából, ha a címkék (legalább nyomdai megoldással) biztonsági elemeket tartalmaznak, ami segít kiszűrni a nem valódi termékeket. A hamisításjelző vagy biztonsági címkék ugyanis nagy értéket adhatnak egy márka integritásának. Nem véletlen, hogy a termékeket igen gyakran látják el ilyen etikett címkével,világszerte sokan használják ezeket a megoldásokat a cégek és szervezetek.

Ajánlatunk:
Avery univerzális etikett címkék
Avery színes univerzális etikett címkék
Avery azonosító etikett címkék
Avery visszaszedhető etikettek
Avery színes univerzális etikett címkék
Avery azonosító etikett címkék
Avery visszaszedhető etikettek

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.