2018. október 27. 15:41
mfor.hu

A The Pudding projektje népszámlálási adatokat, műholdas felvételeket és önkéntes adatszolgáltatásokat felhasználva elkészítette a viág népességének 3D-s vizualizációját. Az eredmény egyszerűen parádés lett, érdemes megnézni.

A The Pudding projektje alapvetően 2015-ös adtokat dolgozott fel, felhasználva népszámlálási adatokat, ez nem elérhető, ott műholdal felvételekre, önkéntes adatszolgáltatást igánybe véve, hogy a Google Earth Engine segítségével létrehozza az egész világ népességének 3D-s látképét.

A vizualizáció lenyűgöző lett, nemcsak be lehet utazni az egész viágot, belenagyítva az egyes országok legkisebb településeiig, de időben is összehasonlíthatóvá válnak a városok, területek lakossága. Mutatunk néhány fotót kedvcsinálóul, hogy aztán a projektre magára is elkalauzoljuk olvasóinkat. 

Budapest és Magyarország, valamint a környező országok.

Budapest népességváltozása 25 év alatt Budapest népességváltozása 25 év alatt

 

Európa népessége madártávlatból és 3D-ben Európa népessége madártávlatból és 3D-ben

Dél-Kína népessgrobbanásának változása például elég látványosra sikerült:

Dél-Kína népességrobbanásának 25 éve Dél-Kína népességrobbanásának 25 éve

Ezt tényleg látni kell, ide kattintva meg is teheti.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.