<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

A The Pudding projektje népszámlálási adatokat, műholdas felvételeket és önkéntes adatszolgáltatásokat felhasználva elkészítette a viág népességének 3D-s vizualizációját. Az eredmény egyszerűen parádés lett, érdemes megnézni.

A The Pudding projektje alapvetően 2015-ös adtokat dolgozott fel, felhasználva népszámlálási adatokat, ez nem elérhető, ott műholdal felvételekre, önkéntes adatszolgáltatást igánybe véve, hogy a Google Earth Engine segítségével létrehozza az egész világ népességének 3D-s látképét.

A vizualizáció lenyűgöző lett, nemcsak be lehet utazni az egész viágot, belenagyítva az egyes országok legkisebb településeiig, de időben is összehasonlíthatóvá válnak a városok, területek lakossága. Mutatunk néhány fotót kedvcsinálóul, hogy aztán a projektre magára is elkalauzoljuk olvasóinkat. 

Budapest és Magyarország, valamint a környező országok.

Budapest népességváltozása 25 év alattBudapest népességváltozása 25 év alatt

 

Európa népessége madártávlatból és 3D-benEurópa népessége madártávlatból és 3D-ben

Dél-Kína népessgrobbanásának változása például elég látványosra sikerült:

Dél-Kína népességrobbanásának 25 éveDél-Kína népességrobbanásának 25 éve

Ezt tényleg látni kell, ide kattintva meg is teheti.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.