TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A The Pudding projektje népszámlálási adatokat, műholdas felvételeket és önkéntes adatszolgáltatásokat felhasználva elkészítette a viág népességének 3D-s vizualizációját. Az eredmény egyszerűen parádés lett, érdemes megnézni.

A The Pudding projektje alapvetően 2015-ös adtokat dolgozott fel, felhasználva népszámlálási adatokat, ez nem elérhető, ott műholdal felvételekre, önkéntes adatszolgáltatást igánybe véve, hogy a Google Earth Engine segítségével létrehozza az egész világ népességének 3D-s látképét.

A vizualizáció lenyűgöző lett, nemcsak be lehet utazni az egész viágot, belenagyítva az egyes országok legkisebb településeiig, de időben is összehasonlíthatóvá válnak a városok, területek lakossága. Mutatunk néhány fotót kedvcsinálóul, hogy aztán a projektre magára is elkalauzoljuk olvasóinkat. 

Budapest és Magyarország, valamint a környező országok.

Budapest népességváltozása 25 év alatt Budapest népességváltozása 25 év alatt

 

Európa népessége madártávlatból és 3D-ben Európa népessége madártávlatból és 3D-ben

Dél-Kína népessgrobbanásának változása például elég látványosra sikerült:

Dél-Kína népességrobbanásának 25 éve Dél-Kína népességrobbanásának 25 éve

Ezt tényleg látni kell, ide kattintva meg is teheti.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.