1p

Kizárólag a tisztán elektromos autók kaphatnának zöld rendszámot. 

"A kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv céljaival összhangban a zöld rendszámmal együtt járó kedvezményeket kizárólag a tisztán elektromos és nulla kibocsátású gépkocsik számára kívánja biztosítani. A külső töltésű és a növelt hatótávolságú hibrid elektromos gépkocsik 2024. szeptember 1-jétől már nem kaphatnak zöld rendszámtáblát az első belföldi forgalomba helyezéskor. A közlekedés további zöldítése érdekében a kevésbé környezetkímélő plug-in hibrid járművekre eddig kiadott zöld rendszámtáblákat legkésőbb 2026. november 30-ig le kell cserélni" - ez szerepel az Építési és Közlekedési Minisztérium oldalán megjelent törvénytervezet indoklásában. 

A konnektoros hibridek elbúcsúzhatnak a zöld rendszámtól egy friss tervezet szerint
A konnektoros hibridek elbúcsúzhatnak a zöld rendszámtól egy friss tervezet szerint
Fotó: Pixabay
Ha elfogadják a módosítást, akkor a intézkedés a gyakorlatban egyrészt azt jelenti, hogy kizárólag a tisztán elektromos autók mehetnek majd zöld rendszámmal a forgalomba. Másrészt pedig azt, hogy a már forgalomban lévő zöld plug-in hibridek esetében a sima, fehér rendszámra kell cserélni a jelenlegi zöldet. 

A hivatalos adatok szerint idén május végén több mint 41 ezer olyan autó volt forgalomban, amelyeket érint az intézkedés. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!