2p

Szájer József is bekerült a mostani ciklus legemlékezetesebb európai parlamenti képviselői közé.

Most kiderült, hogy Szájer József is beírta magát Európa történelemkönyvébe. A most közzétett listán azok a politikusok kaptak helyet, akik akár jó, akár rossz értelemben, de valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti időszakban.

Szájer a „legvadabb kilépő” címét nyerte el - írja a hvg.hu a Politico által közzétett tablóra.

A portál ugyanis minden egyes ciklusban összeállítja a valamilyen szempontból kiemelkedő politikusokat, lehet ez a ciklus legsúlyosabb korrupciós botránya, így került a csapat élére Eva Kaili, de díjazták a leghosszabb ideig távol lévő politikust is, aki a görög szélsőjobboldali Ioannis Lagos volt. Bár ő legalább nem igazolatlanul hiányzott, mivel a ciklusának nagyjából a felét Görögországban, börtönben töltötte különféle köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt.

Szájer József, a legvadabb kilépő
Szájer József, a legvadabb kilépő
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szájer a csapatban a „legvadabb kilépő” díját kapta meg, ugyanis a ciklus folyamán 162 törvényhozó hagyta el a parlamentet, de a fideszes politikus kilépője bizonyult a legemlékezetesebbnek. Mint emlékeztes, a 2020-as pandémiás lezárások idején Szájer Józsefet elfogták Brüsszelben a belga rendőrök, amint egy szexpartiról menekült, és kábítószert is találtak nála.

A tablón azonban vannak kevésbé súlyos arcok is, mint például a legrövidebb ideig működő képviselő, egy skót politikus, aki 2020 januárjában került ki Brüsszelbe, és négy nap múlva már mehetett is haza, mivel az Egyesült Királyság kilépett az unióból, vagy a parlamentbe jóformán csak melegedni járó német politikus, Nico Semsrott. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!