2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az EU-nak nincs sem hatásköre, sem kapacitása kötelező katonai szolgálat bevezetésére – mondta újságírói kérdésre Josep Borrell külügyi főképviselő.

Határozottan cáfolta Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője, hogy az EU kötelező katonai szolgálat bevezetését fontolgatná Európában – írja a Népszava. Kifejtette, az Európai Unió nem képes kötelező katonai szolgálatot bevezetni. „Igen messze vagyunk attól, hogy ilyen hatáskörrel rendelkezzünk. Még csak nem is gondolkodunk róla” – közölte, láthatóan meghökkenve a felvetésen.

Josep Borrell még a felvetésen is meglepődött
Josep Borrell még a felvetésen is meglepődött
Fotó: Wikipedia

Halmai Katalin, a lap brüsszeli tudósítója a X-en közzétett bejegyzésében azt is írja, Borrell szerint erre kapacitása sem lenne az EU-nak, továbbá azt is leszögezte,

ez tagállami hatáskör.

Ezt megelőzően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormánymédiának tartott sajtótájékoztatóján állította, az Európai Unió ilyen tervekkel készül.

Hogy mely európai országokban merült fel a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása, arról a szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár ebben a cikkben írt részletesen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!