2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyon úgy tűnik. Sőt, egy másik gép egy másik kormánytagot vihetett a szerdai német-magyar meccs helyszínére.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyik hobbija, hogy figyeli, merre járnak a "honvédséginek" elkönyvelt, valójában azonban legalább részben kormánygépként funkcionáló repülőgépek. Most igen érdekes dolgokat talált.

A HUAF-583 lajstromszámú "honvédségi" Dassault Falcon 7X típusú gép (amely kategóriája szerint inkább luxus-magánrepülőként szolgál a világ más tájain) kedden Brüsszelből indult Budapestre, de leszállt Stuttgartban egy megállóra. Minő véletlen, Orbán Viktor hétfő este még Brüsszelben vett részt a nemhivatalos EU-csúcson, szerdán pedig természetesen a Stuttgartban rendezett német-magyar Eb-meccsen lesz.

A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú gépe. Az egyik ilyennel repült Orbán Viktor Brüsszelből meccset nézni?
A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú gépe. Az egyik ilyennel repült Orbán Viktor Brüsszelből meccset nézni?
Fotó: Plainspotters

Egy másik honvédségi gép, egy Airbus A-319-es pedig szintén kedden előbb Berlinbe, majd onnan Stuttgartba repült. Talán csak véletlen, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Berlinben tárgyalt, és biztosan ő is a helyszínen szeretne szurkolni a magyar válogatottnak. Ha mégsem véletlen egybeesésről van szó, az különösen érdekes, mert míg Brüsszelből Budapest felé tartva nagyjából útba esik Stuttgart, Berlinből jókora kitérőt kellett tennie a repülőgépnek.

"Ha tényleg mindkettőnek volt pofája a "honvédségi" repülővel menni meccset nézni, akkor elfogynak a szavaim. Legalábbis csak Csokonai "Borital mellett" című verséből tudok idézni:
Kurvanyjok!"

- zárja bejegyzését Hadházy Ákos, aki Orbán Viktor egy korábbi, olaszországi útja kapcsán a lehető legmesszebb elment a honvédségi gépek magáncélú használatának tisztázása ügyében, de végül lepattant a Honvédség és az állami bürokrácia falairól.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!