1p

Este 7 órakor lezárultak az urnák, mi pedig mutatjuk, kik nyertek.

Este 7 órakor lezárultak az urnák, a szavazatszámláló bizottságok pedig összesítették az önkormányzati, a nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választáson leadott voksokat. Percről percre mutattuk az eredményeket.

Egyelőre várunk

Eseménydús volt a választás napja: egy kőbányai szavazókörben kisebb káoszt okozott a névjegyzék pontatlansága, volt elromlott bélyegző, hasraesés, rosszullét és sajnos haláleset is a szavazóhelységekben. Számos fotóval színesített, egész napos élő közvetítésünket itt találja:

Hetek múlva lehet csak végleges eredmény

Július közepéig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és jelölőszervezetek. A helyi, illetve a területi választási bizottság határozatával szemben három napon belül lehet jogorvoslattal élni a területi (vármegyei, fővárosi) választási bizottságoknál, illetve a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

A területi választási bizottságoknak és az NVB-nek is három napja van arra, hogy a fellebbezéseket elbírálják. Ezekkel a határozatokkal szemben még a Kúriához lehet fordulni ugyancsak három napig, és a bíróságnak is további nyolc napja van arra, hogy meghozza a jogerős végeredményről szóló határozatokat. (MTI)

Így jön ki az eredmény

Vasárnap este 7 órakor befejeződött az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) képviselők választása Magyarországon, a 10 119 szavazókörben.  Ha este 7 órakor még sorban állnak választópolgárok a szavazáshoz, akkor ők még szavazhatnak, a később érkezők azonban nem.

A szavazás befejezését követően a szavazatszámláló bizottságok először összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát (külön a nemzetiségenként megjelentek számát is), csak ezek után bonthatják fel az urnákat.

A bizottságoknak ellenőrizniük kell, hogy az urnák sértetlenek-e, ha nem, akkor ezt rögzítik a rendkívüli események jegyzőkönyvében. (A bizottság dönt arról, hogy az urna sérülését figyelmen kívül hagyva belekeveri annak tartalmát a többi szavazólap közé, vagy a sérült urnát nem bontja fel.)

A szavazókörökben először a mozgóurnát bontják fel, megkeresik benne az ellenőrző lapot, mert ha az nincs ott, akkor az urnában lévő összes szavazólap érvénytelen. Ezután felbontják a szavazóhelyiségben használt urnákat és a tartalmukat összekeverik a mozgóurnák tartalmával.

A szavazatszámláló bizottságnak szét kell válogatnia a fehér és a nemzetiségi szavazatokat tartalmazó zöld borítékokat – valamint a boríték nélkül talált zöld szavazólapokat -, a zöld borítékokat nemzetiségenként csoportosítania kell, hogy azokról jegyzőkönyvet tudjanak kiállítani. A zöld borítékokat és a borítékon kívül talált zöld szavazólapokat nemzetiségenként külön-külön szállítóborítékba zárják és a helyi választási irodába szállítják. Ha tartottak települési nemzetiségi választást, akkor a nemzetiségi szavazatokat a helyi választási bizottság számolja össze, ha csak területi és országos szavazatokat adtak le a településen, akkor a szavazatokat a területi választási bizottság számolja meg.

A szavazatszámláló bizottság tagjai csak a fehér borítékokat bonthatják fel, és különválogatják a polgármesteri (Budapesten főpolgármesteri), a képviselő-testületi, a vármegyei közgyűlési (Budapesten fővárosi közgyűlési) és az európai parlamenti szavazólapot. Választástípusonként és jelöltenként, valamint listánként külön-külön megszámlálják a szavazatokat, kötegelik, és a kötegre jelöltenként/listánként külön-külön ráírják az érvényes szavazatok számát.

A bizottság külön csomagolja azokat a szavazólapokat, amelyeken nincs pecsét, a szavazólapok hátoldalára pedig ráírják, hogy a bélyegzőlenyomat hiánya miatt érvénytelenek, majd kötegelik és a rendkívüli események jegyzőkönyvében rögzítik az ilyen szavazólapok számát. Külön csoportba teszik a lebélyegzett, de érvénytelen szavazatokat (amelyeken egyetlen körben sincs, illetve – az egyéni listás választás kivételével – több körben van x vagy + jel, kiesett jelölt neve mellett szerepel a szavazat, vagy a választópolgár ceruzát használt).

A szavazatszámláló bizottság a szavazatokat minden esetben legalább kétszer számlálja meg, és az ismételt számlálást addig folytatja, amíg annak eredménye valamely megelőző számlálás eredményével azonos nem lesz.

A jegyzőkönyvvezető a szavazatok első összeszámlálásának eredményéről haladéktalanul tájékoztatja a helyi választási irodát, amely rögzíti az adatokat az informatikai rendszerben.

A szavazatszámláló bizottság megállapítja a választás szavazóköri eredményét, a szavazatok összeszámlálásáról és a szavazóköri eredmény megállapításáról jegyzőkönyvet állít ki, ezt követően a szavazatok újraszámlálására csak jogorvoslati eljárás keretében van lehetőség.

A helyi választási bizottság várhatóan hétfőn a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján összesíti a polgármester-választás, valamint a képviselő-választás (tízezernél kevesebb lakosú településeken az egyéni listás választás, illetve a tízezernél több lakosú településeken az egyéni választókerületi választás) szavazóköri eredményeit, és megállapítja a választás eredményét. A tízezernél több lakosú településeken a helyi választási bizottság az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított, jogerős jegyzőkönyvek alapján megállapítja a kompenzációs listás választás eredményét.

A vármegyei önkormányzati, a fővárosi önkormányzati és főpolgármester-választás eredményéről kiállított, valamint a részvételi adatokat tartalmazó általános szavazóköri jegyzőkönyv egy-egy példányát a helyi választási iroda legkésőbb hétfőn 10 óráig eljuttatja a területi választási irodához. A helyi választási iroda a jegyzőkönyvekkel együtt továbbítja azon nemzetiségi választások szállítóborítékait, amelyek esetében nem volt települési nemzetiségi választás. A területi választási bizottság pedig a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján megállapítja a vármegyei önkormányzati választás eredményét, a Fővárosi Választási Bizottság pedig a főpolgármester-választás és a Fővárosi Közgyűlés választásának eredményét.

Az EP-választás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) állapítja meg, ehhez a Nemzeti Választási Irodába szállítják (legkésőbb csütörtök éjfélig) és megszámlálják a külképviseleteken leadott szavazatokat, valamint összeszámlálják a sem Magyarországon, sem más uniós tagállamban lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok levélben leadott voksait.

Az NVB külön határozatban állapítja meg a külképviseleti szavazás, valamint a levélszavazás eredményét, ezek ellen jogorvoslattal lehet élni. A jogorvoslati határidő letelte után állapítja meg a bizottság – a 10 119 magyarországi szavazóköri jegyzőkönyv, a külképviseleti szavazás eredményét rögzítő jegyzőkönyv és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményéről szóló jegyzőkönyv alapján – az EP-választás eredményét, legkésőbb június 28-án.

(MTI)

Máris megvan a választások első vezéráldozata

Tordai Bence 19 óra 1 perckor posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy vasárnap kilépett a Párbeszédből.

Tovább a teljes cikkhez »

Közeleg a rekord - térképen a részvételi adatok!

A szavazás vége előtt fél órával kiemelkedett a Vas vármegyei és a fővárosi részvételi arány a mezőnyből.

Tovább a teljes cikkhez »

Vitézy Dávid szerint jó verseny volt

Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP jelöltje (akinek támogatására a Fidesz és a KDNP is buzdított, miután gyakorlatilag az utolsó pillanatban visszaléptette jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát) néhány perccel a szavazóhelységek zárása után posztolt a Facebookon kettőt is. Ezekben megköszönte a támogatást, biztatást, szeretetet, és hozzátette:

 Akármi is lesz a végeredmény, jó verseny volt!

Győr polgármestere csodálkozna, ha Borkai Zsolt az első háromba bekerülne

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azt mondja, nem foglalkozik Borkai Zsolttal, de csodálkozna, ha az első háromba bekerülne.

Menczer Tamás megdicsérte a választókat

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója este 7 óra után rögtön a sajtó elé állt. A budapesti Bálnában arról beszélt, hogy még soha nem volt ilyen magas a részvételi arány önkormányzati vagy EP-választáson. Szerinte ez azt jelenti, hogy az emberek megértették a választás tétjét, ami szerinte "a háború vagy béke". Fél hétkor a részvételi arány 56,09 százalék volt.  

Instabilak az urnák

 Történt néhány rendkívüli esemény a választás délutánján, amelyről a Nemzeti Választási Iroda is beszámolt, íme:

  • A VIII. kerületben az egyik urnáról a választópolgár ránehezedését követően leszakadt az urnazáró plomba.
  • A XX. kerületben egy választópolgár állítása szerint beejtette a személyi igazolványát a szavazóurnába.
  • Apátfalván a Szavazatszámláló Bizottság egyik tagja magas vérnyomás miatt rosszul lett.
  • Csongrád egyik szavazókörében egy választópolgár a szavazóhelyiségben rosszul lett. Lefektették, vízzel megitatták, mentők segítségét nem igényelte. Miután jobban lett, leszavazott.
  • A mozgóurnás szavazás során a Lónyay utca egyik lakásban a mozgóurna alja leszakadt, annak felemelésekor. Az urnából az addig leadott szavazatok kicsúsztak. Az SZSZB tagja az ott lakó házaspártól celluxot kértek, hogy rögzítsék az urnát. 
  • Szintén a XX. kerületben az egyik szavazókörben elhelyezett nagy méretű műanyag urna alja alsó része részben levált. Az urna tartalma nem sérült, abból szavazólap nem hullott ki.

 

Íme, a 21 Kutatóközpont mandátumbecslése

Egyelőre csak közvélemény-kutatási adat, de a 21 Kutatóközpont becslése szerint az MKKP és a Momentum nem jut be az Európai Parlamentbe, a Fidesz pedig az eddigi legkevesebb helyet kapja – írja Facebook-oldalán a Partizán

Eszerint a Fidesz–KDNP 11, a Tisza Párt 7-8, a DK–MSZP–Párbeszéd alkotta trió 1-2, a Mi Hazánk 1 mandátumra számíthat. Az adatfelvétel ideje június 6-8. volt.

Akár június végéig várhatunk az eredményre

 A szavazókörök zárása után a szavazatszámláló bizottságok elkezdik összesíteni a leadott voksokat, de a külképviseleteken és a levélben leadott szavazatok bevárása miatt az európai parlamenti választás eredményét csak később lehet megállapítani, addig csak előzetes eredményről lehet beszélni Magyarországon. A 147 külképviseleten leadott voksokat nem számlálják meg a külképviseleteken, hanem csütörtök éjfélig Magyarországra szállítják. A háromnapos jogorvoslati határidő letelte után állapítja meg az NVB alapján az EP-választás eredményét, legkésőbb június 28-án. (MTI)

A Nemzetközi Választási Iroda türelmet kér

Az NVI háza táján is tudják, hogy sokan várják nagyon az európai parlamenti választások eredményét, a honlapon közzétett emlékeztető is türelemre int:

Sulyok Tamás is megszólalt

Sulyok Tamás köszönetet mondott a szavazáson véleményt nyilvánító polgároknak, illetve a választás lebonyolításában segédkező munkatársaknak.

„Bízom abban, hogy a jövőbeni mindennapjainkban egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése mellett a belátás képessége is segít bennünket abban, hogy külön-külön és együtt is minden tőlünk telhetőt megtegyünk az európai és a hazai, a regionális és a helyi, a nemzeti és a nemzetiségi tradicionális értékeink védelmében”

– mondta az államfő.

Már számolják a levélszavazatokat

A Nemzeti Választási Iroda vasárnap este 7 órakor megkezdte az irodához érkezett levélszavazatok felbontását és a szavazólapok számlálását is. Levélben a sem magyarországi, sem más uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az EP-listákra, 50 ezer levélszavazat érkezett vissza. (MTI)

Csak a csodában bízik a Jobbik–Konzervatívok listavezetője

A Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint meglepetés lenne, ha bejutnának az EP-be. Róna Péter erről az ellenzéki párt vasárnapi budapesti eredményváró rendezvényén, az este hét órai urnazárást követően tartott sajtótájékoztatón beszélt az MTI kérdésére. „Csodák talán vannak” – tette hozzá, köszönetet mondva aktivistáik kampányban nyújtott „elképesztő mennyiségű” munkájáért. Róna Péter hangsúlyozta: a jövőben a Jobbik „politikai vonalának” fejlesztésén dolgozik.

Gyöngyösi Márton pártelnök arról beszélt: egyenlőtlen feltételek mellett zajlott a kampány, amelynek során három jelenség befolyásolta „végzetesen” az eredményt.

Elsőként az Állami Számvevőszék bírságát említette, amelyet minden, az 2022-es összefogásban részt vevő ellenzéki pártra kiszabtak, de csak a Jobbiktól vontak le, így lehetetlenítve el kampányuk finanszírozását.

A pártelnök szerint „elképesztő médiaellenszélben” kellett megmérettetniük magukat, és az is kiderült, hogy „a magát függetlennek nevező balliberális sajtó” valójában pártérdekeket szolgált. Kivételt szerinte ez alól a közmédia jelentett, amely hosszú idő után ismét megrendezte az EP-listavezetők vitáját.

A politikus azt is nehezítő körülményként említette, hogy Magyar Péter és pártja, a Tisza Párt megjelenésével a megmérettetés európai parlamenti választásból a 2026-os országgyűlési választás előfutamává vált. Hozzátette: voltak ugyan olyan jobbikosok, akik – pártjuktól erőforrást elvonva – szerepet vállaltak Magyar Péter kampányában, de nagyon világossá kívánják tenni, hogy a két szervezet között „semmiféle átjárás és semmiféle átfedés nincs”.

A Jobbik, bármi is legyen a mostani választások eredménye, soha nem fogja feladni, mindig egy jobbközép, konzervatív alternatívát fog kínálni a Fidesz politikájával szemben – jelentette ki Gyöngyösi Márton.

(MTI)

Karácsony Gergely: Bármi is lesz az eredmény...

Urnazárás után az alábbit posztolta a főpolgármester:

Bayer Zsolt már tujda, hogy Karácsony Gergely nyert?

Bayer Zsolt kormánypárti publicista a Fidesz–KNDP eredményváróján elmondta, hogy a mai választásokon győzelemre számít, bár azt is megjegyezte, hogy a fővárosért való küzdelemben szerinte, ha kicsivel is, de Karácsony Gergely győz. 

"Ha „cipőkanállal is, de meg fogja nyerni Karácsony Gergely a főpolgármester-választásokat, de nem lesz közgyűlési többsége" - számolt be az atv élő választási műsora Bayer jóslatáról. 

Bayer Zsolt azt is mondta, hogy összességében győzelemre számít, és szerinte a Fidesz 12 mandátumnál biztosan nem szerez kevesebbet az EP-választáson.

Megszólalt Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke kijelentette, hogy másfél hónapos a pártjuk, aminek mindössze 19 tagja van, nulla állami pénzt kaptak, pár ezer önkéntesük pedig ingyen dolgozott, így bármilyen eredményt is érnek el, az „világraszóló lesz”. A magas részvételnek örül. Utalt arra is, hogy a 2026-os parlamenti választáson szeretnék leváltani a kormányt. További részleteket itt olvashat

Donáth Anna (Momentum) nagyon optimista

Optimistán várja a választási eredményeket és biztos pártja jó szereplésében a Momentum elnöke, európai parlamenti (EP-) listavezetője. Donáth Anna vasárnap, az urnazárás után Budapesten újságíróknak azt mondta, büszke a Momentumra, mert annak tagjai az elmúlt hetekben kemény munkát végeztek.

Az ellenzéki politikus pártja eredményváró rendezvényén közölte, nem lehet elvenni azt a munkát, amit a Momentum elvégzett, ez önmagában érték, azáltal is jobb hely lett az ország. Hozzátette: a Momentum elsődleges célja a liberális demokrácia helyreállítása. A választás pedig a demokrácia ünnepe, ugyanis nem mindenkinek van megadva az a lehetőség, hogy demokratikus döntési jogával éljen – mondta.

Donáth Anna azt is elmondta, a közvélemény-kutatások számaival már nem foglalkozik, mert a kampány nem erről szól. A lényeg az, hogy a nap végén hányan mennek el szavazni – tette hozzá. Közölte, az elmúlt hetekben elképesztő mennyiségű visszajelzést kapott olyan helyekről is, ahonnan korábban nem, úgyhogy „nagyon optimistán” várja az estét. Szerinte több százezren lesznek olyan emberek, akik a Momentum által kínált liberális ajánlatra szavaznak. Ez pedig akkor is érték, ha az eredmény ma valami olyasmit fog mutatni, amit korábban nem gondoltak volna.

Donáth Anna a részvételi adatokat úgy kommentálta, a Momentum és mások is jól mozgósítottak. Nagyra értékeli – mondta –, mennyien megmozdultak és éltek a demokratikus jogaikkal, mert minden nap meg kell küzdeni a demokráciáért. Elmondta, az eredmények érkezéséig körbejárja a fővárosi polgármesterjelöltjeik kampányközpontját.

(MTI)

Akad olyan település, ahol 100 százalékos a választási részvétel 

A zalai Iborfián volt 100 százalékos a választási részvétel, itt már délután öt óráig mind a 18 választásra jogosult leszavazott. Iborfia után Kisvásárhely jött 96,92 százalékkal, a harmadik legaktívabbak Hernádbűdön voltak. Mindeközben Rajkán a szavazásra jogosult 5787 szavazónak csak 27,82 százaléka szavazott fél hétig. A megyei jogú városok közül a legmagasabb Hódmezővásárhelyen volt a részvétel: 65,56 százalék. (444)

Mi történt? Orbán Viktor most nem fog beszédet mondani?

A Telexnek ezt mondták a kormánypárt sajtósai.

Tovább a teljes cikkhez »

Borkai Zsolt vezet a győri részadatok szerint

Bár közel egy órája Dézsi Csaba András győri polgármester azt mondta, csodálkozna, ha Borkai Zsolt az első háromba bekerülne, az első részadatok szerint Borkai Zsolt vezet az önkormányzati választásokon Győrben. Ebben a percben a részleges feldolgozottsági szinten Borkai 34,6 százalékon áll, Dézsi Csaba András 30,81 százalékon, Pintér Bence 22 százalékon, Kovács László pedig 4,89 százalékon. 

Pécsen vesztésre áll a Fidesz jelöltje

Nagyon alacsony, 5,13 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék együttes jelöltje, Péterffy Attila a szavazatok 45,62 százalékát gyűjtötte, a fideszes Csizmadia Péter 37,54 százalékot.

Ahol 28 szavazat a különbség

A szavazatok 1,96 százalékos feldolgozottságánál a DK–C8–LMP-Zöldek–Párbeszéd- ZÖLDEK–Szikra Mozgalom–Momentum közös jelöltje, Pikó András jelenlegi polgármester vezet, 186 szavazata van. Ellenfele Sára Botond fővárosi főispán, akire eddig 158 voksot számoltak meg.

Kaposváron Szita Károly vezet

Egyelőre még csak 10,17 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz-KDNP jelöltje, a város történetének leghosszabb ideig hivatalban levő polgármestere, Szita Károly vezet 51,22 százalékkal, az ellenzéki összefogás jelöltje, Pintér Attila 22 százalékon áll. 

 

Borkai Zsolt vezet Győrben

Kis feldolgozottság mellett, de Dézsi Csaba András győri polgármester előtt áll Borkai Zsolt.

Baranyi Krisztina is első helyen áll

Baranyi Krisztina Budapest kilencedik kerületében vezet az önkormányzati választásokon.

Itt az első adat a főpolgármester-választásról

Nagyon pici, 0,3 százalékos feldolgozottságnál Vitézy Dávid 52-43 százalékos arányban (913 szavazat vs. 751 szavazat) vezet Karácsony Gergely ellen.

A keményvonalas jobboldal nyerhetett Ausztriában

A radikális jobboldali, ellenzéki Szabadságpárt a voksok 27 százalékát szerezhette meg az európai parlamenti választáson Ausztriában az exit pollok szerint, ami 9,8 százalékpontos plusz 2019-hez képest. További részleteket itt olvashat!

Miskolcon bukik a baloldal?

Jelentősnek mondható, 20,16 százalékos feldolgozottságnál Tóth-Szántai József, a Fidesz jelöltje 37,89 százaléknál áll, Az MSZP–DK–LMP–Párbeszéd koalíció által támogatott Barkai László 22,98 százalékot kapott. Varga Andrea, a Jobbik–Momentum–Függetlenek SZIVE aspiránsa 13,00 százaléknál tart, Lehoczki-Spider László, a Nép Pártján jelöltje 12,09, Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk jelöltje pedig 9,00 százalékot szerzett eddig.

Szolnokon az ellenzéki jelölt vezet

10 százalékos feldolgozottság mellett Györfi Mihály, Szolnok MSZP-s alpolgármestere 40,13 százalékkal vezet a jelenlegi polgármester, Szalay Ferenc (37,83 százalék) előtt. Szoros eredmény várható. Miért? Cikkünk:

 

 

Győrben Dézsi Csaba András átvette a vezetést

Borkai Zsolt a harmadik helyre csúszott vissza.

Verik az ellenzék jelöltjét a Fidesz nélküli budapesti kerületben

Pesterzsébeten, a XX. kerületben közel 10 százalékos feldolgozottságnál a független Szabados Ákos 50,88 százalékkal vezet az összellenzéki jelölt, Fekete Katalin (32,75 százalék) előtt.

Salgótarjánban óriási előnnyel indult el a fideszes jelölt

Salgótarjánban 13,51 százalékos feldolgozottság mellett egyelőre az látszik, hogy nem a távozó MSZP-s polgármester kijelölt utódja, Huszár Máté áll nyerésre, hanem Kreicsi Bálint, a Hajrá, Salgótarján! Egyesület jelöltje, akit a Fidesz és a KDNP is támogat. Az eddig feldolgozott szavazatok több mint 60 százaléka Kreicsi Bálintra érkezett, Huszár Máté 24 százalék alatt jár. A feldolgozottság természetesen még kellően alacsony ahhoz, hogy ne vonhassunk le messzemenő következtetéseket ebből.

Egert visszaveszi a Fidesz?

A szavazatok 28,57 százalékának összeszámolása után Egerben a Fidesz jelöltje, Vágner Ákos a voksok 33,71 százalékát tudhatja magáénak a regnáló polgármester, a civilek támogatásával induló Mirkóczki Ádám előtt, aki 27,94 százalékon áll. A baloldal jelöltje, Pál György a szavazatok 13,11 százalékát szerezte meg eddig. A többi jelölt 10 százalék alatt áll.

A 13. kerületi Tóth József örök?

Igaz, mindössze 4,60 százalékos feldolgozottságnál az összellenzék jelölje, Tóth József 76,29 százaléka áll szemben a kormánypárti jelölt, Harrach Tamás 17,23 százalékával.

Veszprémben a Fidesz áll nyerésre

Veszprémben 30 százalékos feldolgozottságnál nagy fölénnyel vezet Porga Gyula (Fidesz, 47,92 százalék), megelőzve az ellenzék által támogatott Hartmann Ferencet (28,29 százalék), valamint Adamecz Zoltánt (Együtt Veszprémért, 17,4 százalék). Porga Gyula 2010 óta polgármester a bakonyi településen.

Győrben nagy változás van

Borkai Zsolt lemaradt.

Mi lesz Németh Szilárddal?

Alacsony, 1,43 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 67,26 százalékával a regnáló független polgármester, Borbély Lénárd vezet Csepelen, Budapest XXI. kerületében. A második helyen a baloldali jelölt, Dukán András áll, ő a voksok 19,22 százalékát gyűjtötte be eddig. Németh Szilárd fideszes jelöltje, Dudás Zoltán csak a harmadik 11,39 százalékkal.

Kovács Gergely egyelőre vezet a XII. kerületben

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke egyelőre győzelemre áll.

Tovább a teljes cikkhez »

Esztergomban behozhatatlan Hernádi Zsolt rokonának előnye

A szavazatok közel kétharmadának (62,96 százalék) feldolgozottsága mellett a Fidesz-KDNP-s Hernádi Ádám csaknem 70 százalékkal vezet a második Bádi Gábor előtt, a Szeretgom jelöltje 22,97 százaléknál áll.

Ez legfeljebb egy félmosolyra elég Orbán Viktornak - így állnak most az EP-frakciók

Sok helyen ér el jó eredményt a szélsőjobb, de a többségtől azért messze maradnak.

Tovább a teljes cikkhez »

Szombathelyen felmossák a pályát a kormánypárti jelölttel

Nemény András a baloldal (Éljen Szombathely! Egyesület) jelöltje fölényesen vezet (66 százalék) a vasi megyszékhelyen 18 százalékos feldolgozottságnál. A kormánypárti Lenkai Nóra a jelek szerint legfeljebb csak a felét vagy harmadát kapja a szavazatoknak. A másik két jelölt Danka Lajos (Mi Hazánk) és Balassa Péter (Konzervatívok Egy Jobb Városért) 2-2 százalékon állt.

Nagyon vezet Örsi Gergely

A II. kerületben a regnáló polgármester, az ellenzék által támogatott Örsi Gergely magabiztosan vezet 70 százalékkal a fideszes Dombi Rudolf (28 százalék) és a Mi Hazánk jelöltje, Babcsány Dávid előtt (1,69 százalék). A feldolgozottság még nagyon alacsony, 1,35 százalék.

Fordulat Újbudánál

László Imre átvette a vezetést.

Újraválasztanák a polgármestert Érden

A 2019-ben összellenzéki jelöltként győztes Csőzik Lászlónak nem kell aggódnia, ugyanis 22,92 százalékos feldolgozottság mellett nagyon vezet, 60,7 százalékos fölényétől messze elmarad a második helyezett fideszes jelölt, Kardosné Gyurkó Katalin által elért 32,76 százalék.

Ahol kétharmados ellenzéki fölény van

Pintér Tamás nagyon nagy fölénnyel vezet Dunaújvárosban.

Tovább a teljes cikkhez »

A legkisebb választókörzetben már van végeredmény

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Debrétén mindössze 15 szavazót vártak az urnákhoz, így nem meglepő, hogy a végeredményre sem kellett sokat várni - a független Csigó Tibor jelenlegi polgármesterre szavazott mindenki. 

Debrecenben készítheti a pezsgőt a Fidesz jelöltje

Bár a feldolgozottság még csak 48,18 százalékos, Papp László 48,4 százaléka biztos győzelemmel kecsegtet, a Civil Fórum Egyesület jelöltje, Gondola Zsolt Zoárd ugyanis eddig csak 22,79 százalékig jutott. 

Kispestet megtarthatja a baloldal

Gajda Péter a baloldal jelöltje, jelenlegi polgármester 56 százalékot szerzett, a kormánypárti kihívója csak 34 százalékot a szavazatok 20 százalékénak feldolgozottságakor. A harmadik Egyed András (Mi Hazánk) 8 százalékkal.

Újabb jelölt vezet Győrben

Pintér Bence beelőzött. 

Szita Károly magabiztosan nyer Kaposváron

A szavazatok közel 80 százalékos feldolgozottsága mellett 51,98 százalékkal vezet a második helyen álló Pintér Attila előtt (22,12 százalék). Szita Károly nyolcadik alkalommal indult a polgármesteri tisztségért. 

Pócs János fia vesztésre áll

Jászapátiban a szavazatok 28,57 százalékos feldolgozottságánál a független Illés Gergő a voksok 56,61 százalékát tudhatja magáénak. Csak a második helyen áll a térség országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a fia, ifjabb Pócs János, aki a szavazatok 40,60 százalékát gyűjtötte be eddig.

Mindent visz Botka László Szegeden

A baloldali politikus, aki 2002 óta vezeti a Tisza-parti várost, a voksok 67,82 százalékát szerezte meg eddig (56 százalékos feldolgozottságnál), utcahosszal megelőzve a fideszes Fülöp Lászlót (24,09 százalék) és a Mi Hazánk jelöltjét, Timár Tamást (4,97 százalék).

Miskolcon fideszes győzelem várható

A szavazatok közel kétharmadának (62 százalék) feldolgozása után Tóth-Szántai József 40,67 százalékával szemben az összellenzéki induló, Barkai László Lajos 22,11 százaléknál áll.

Juhász Péter vesztésre áll az V. kerületben

A jelenlegi fideszes polgármesternek áll a zászló egyelőre. 

Tovább a teljes cikkhez »

Jászberényben tudnak valamit

Budai Lórántot nagy valószínűség szerint újraválasztják.

Tovább a teljes cikkhez »

Pakson a Fidesznek áll a zászló

Nagyon alacsony, 6 százalék alatti feldolgozottságnál Szabó Péternek 51,61, a Paksi Deák Ferenc Egyesület színeiben induló Heringes Anitának 38,06 százaléka van.

Ahogy vártuk: Szigetszentmiklóson őrült harc folyik

A szavazatok 33,33 százalékos feldolgozottságánál az Egységben a Városért színeiben indult Nagy János 37,27 százaléka áll szemben a Fidesz-KDNP jelöltje, Vántsa Botond 32,62 százalékával.

Berobban a Tisza Budapesten is?

A feldolgozottság ugyan még nagyon alacsony (1 százalék), de ez alapján a Fidesz-KDNP 12, a Tisza Párt 10, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP 5, a Vitézy Dáviddal Budapestért- LMP-Zöldek 4, az MKKP 2  képviselői helyet szerezhet a fővárosi képviselő-testületben.    

Magabiztosan vezet a pestszentlőrinci baloldali polgármester

Szaniszló Sándor 51:31 százalékos arányban van fölényben a XVIII. kerületi polgármesteri székért, amit várhatóan sikerül megtartania. Igaz, egyelőre csak a szavaztok 25 százalékát dolgozták fel, de a politikus előnye fokozatosan növekszik a kormánypárti Ughy Attilával szemben.

Jól megverték Magyar Péter jelöltjét

A békéscsabai jelölt nem vált be Magyar Péteréknek.

Tovább a teljes cikkhez »

Ehhez vajon mit szól Lázár János?

Márki-Zay Péter több mint 50 százalékkal győzött Hódmezővásárhelyen.

Tovább a teljes cikkhez »

Egyre magabiztosabban vezet László Imre Újbudán

Egyre nő a különbség László Imre, Újbuda polgármestere és Király Nóra, a Fidesz-KDNP jelöltje között. László Imre a szavatok 31,43 százalékos feldolgozottsága mellett 47,53 százalékon áll, míg Király Nóra már csak 33,8 százalékon. 

A Tisza Párt jelöltje, Orbán Árpád István 14,79 százalékon, Dr. Zakar Gergely, a Mi Hazánk jelöltje 3,85 százalékon.

Végre érkeznek az adatok Óbuda-Békásmegyerről is

A rajt után a regnáló polgármester vezet a fideszes kihívó előtt.

Tovább a teljes cikkhez »

Minimálisan, de továbbra is vezet Dézsi Győrben

Pintér Bence ideiglenes első helye után ismét Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester vezet, de minimális a különbség. Dézsi az adatok 71,13 százalékos feldolgozottságánál 30,74 százalékon áll, Pintér Bence 29,97 százalékon, Borkai pedig továbbra is harmadik 27,66 százalékkal.

Egerben bukott a jelenlegi polgármester

Mirkóczki Ádám hátránya behozhatatlannak tűnik fideszes ellenfelével szemben.

Tovább a teljes cikkhez »

A Momentum jelöltje egyre jobban vezet Zuglóban

Rózsa András megelőzte a kormánypárti jelöltet a XIV. kerületben, most 35 százalékon áll, a fideszes Borbély Ádám csak 32 százalékot szerzett 24 százalékos feldolgozottságnál. Horváth Csaba (DK-MSZP-Párbeszéd) 23 százalékot kapott eddig.

Miskolcot behúzta a Fidesz

Ez minden kockázat nélkül kijelenthető.

Tovább a teljes cikkhez »

Baranyi Krisztina magabiztosan vezet továbbra is

A kilencedik kerületben nagy előnnyel vezet Baranyi Krisztina. Az adatok 51,01 százalékos feldolgozottságánál 44,55 százalékkal vezet, mögötte 28,41 százalékkal Gyurákovics Andrea kormánypárti jelölt áll, míg Dr. Gegesy Ferenc független jelölt 21,59 százalékon áll.

Újpesten Fidesz-verés néz ki

Bár a feldolgozottság csak 32,86 százalékos, az összellenzéki színekben indult Trippon Norbert 47,03 százaléka masszív előny a fideszes Wintermantel Zsolt 35,37 százalékával szemben. 

Szegeden Botka László, Veszprémben Porga Gyula már pezsgőzhet

Már mindketten megnyerték a választást. További részleteket itt olvashat

Fej fej mellett Vitézy Dávid és Karácsony Gergely

Még a szavazatok 20 százalékát sem dolgozták fel, de alig 3 százalékpont van a két politikus között.

Tovább a teljes cikkhez »

Pikó András már nehezen veszítheti el a nyóckert

A szavazatok kétharmadának feldolgozottságánál a budapesti kerület vezetője 48,91 százalékon, míg fideszes kihívója, Sára Botond 44,22 százalékon áll.

Orbán Viktornak is üzent a diadalittas Ursula von der Leyen?

Brüsszelben állt ünneplő hívei elé a Bizottság újrázni készülő elnöke.

Tovább a teljes cikkhez »

Megszólalt az erdélyi magyarok pártját vezető Kelemen Hunor is

Abban bízunk, hogy az RMDSZ öt százalék fölötti eredményt ér el az európai parlamenti választásokon – mondta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke vasárnap este Kolozsváron a szövetség eredményváró gyűlésén.

A szövetségi elnök a romániai urnazárást követően az EP- és a vele együtt megtartott helyhatósági választásokat értékelve elmondta: az exit poll-adatok „szép kerek számot”, öt százalékot mutatnak. Szerinte ez azt jelenti, hogy van közel 500 ezer szavazat, és az RMDSZ abban bízik, hogy félmillió felett lesz a szavazatszám.

A helyhatósági választások kapcsán elmondta: a szövetség szavazatszámlálása szerint az RMDSZ meg tudja őrizni eddigi mintegy kétszáz polgármesterét és a négy megyei tanácselnöki mandátumot, valamint bíznak a marosvásárhelyi és a szatmárnémeti győzelemben is.

(MTI)

Szentendrén újrázhat a polgármester 

95 százalékos feldolgozottság mellett.

Tovább a teljes cikkhez »

Csúnyán kikapott a Fidesz jelöltje Érden

Több mint 83 százalékos feldolgozottság mellett nem kérdés a végeredmény.

Tovább a teljes cikkhez »

Dunaújvárosban nagyot bukott a Fidesz korábbi MSZP-s jelöltje

Dunaújvárosban Pintér Tamás nagy arányú győzelmet arat a Fidesz korábban MSZP-sként szerepelt jelöltje felett. A Rajta Újváros! jelöltjei az egyéni választókerületek többségét már megnyerték, a többiek vezetnek.

Tovább a teljes cikkhez »

Örsi Gergely simán hozza a II. kerületet

A regnáló polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje a voksok 70 százalékát szerezte meg a jelenlegi adatok szerint (40 százalékos feldolgozottságnál), míg Dombi Rudolf (Fidesz) 28, Babcsány Dávid (Mi Hazánk) 2 százaléknál tart.

Eldőlt: tényleg elbukta a Fidesz a XII. kerületet

Fővárosi polgármestert adhat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Tovább a teljes cikkhez »

Szoros verseny az I. kerületben

Hosszú várakozás után az I. kerületből is elkezdtek jönni az adatok. A jelenlegi polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Váradiné Naszályi Márta a voksok 45 százalékát, a fideszes Böröcz László 41 százalékát kapta, az MKKP-s jelölt, Nánásiné Abonyi Gyöngyi 14 százaléknál jár (25 százalékos feldolgozottságnál).   

Ebben a budapesti kerületben alig több mint 10 százalékot kap a Fidesz

Borbély Lénárd Csepelen nagyon nagyot nyer, Németh Szilárd embere csak a harmadik.

Tovább a teljes cikkhez »

Pécset megtartotta az ellenzék

Péterffy Attila újra nyert. 

Eldőlt Szombathely, győz a jelenlegi polgármester

Összesen 92 százalékos feldolgozottságnál 65:30 százalékos arányban vezet Nemény András baloldali jelölt a fideszes Lenkai Nórával, a kihívóval szemben. Nemény így megtarthatja polgármesteri székét.

Az ősfideszes Debrecenben nem borult a papírforma

Nagy fölénnyel nyer a kormánypártok embere, Papp László.

Tovább a teljes cikkhez »

Magyar Péter embere marad a polgármester Szigetszentmiklóson

Ez biztos, hiszen a szavazatok 93,33 százalékos feldolgozottságánál a Magyar Péter által szervezett tüntetésen elmondott beszéde miatt reflektorfénybe került Nagy János 37,41 százalékon áll, így a regnáló polgármester, aki az Egységben a Városért színeiben indult, megtartja pozícióját. A Fidesz-KDNP-s Vántsa Botond 32,53 százalékott kapott.

Lemondott egy miniszterelnök a gyenge eredmény miatt

Könnyek között jelentette be a döntését Alexander de Croo belga miniszterelnök. Részletek itt>>>

Az ég kék, a fű zöld, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere

Székesfehérváron stabil kormánypárti többség is lesz a népszerű fideszes polgármester, Cser-Palkovics András mögött.

Tovább a teljes cikkhez »

Megnyerő fölénnyel nyer Baranyi Krisztina

Szinte kizárt, hogy forduljon a kocka, Baranyi Krisztina marad a kilencedik kerület élén.

Barcson kikapott a fideszes jelölt

Anderné Röszler Erika, a Barcsért Egyesület színeiben indult jelölt legyőzte a fideszes Koós Csabát a Somogy vármegyei Barcson. Az új polgármester 51,47 százalékot szerzett, fideszes ellenfele 48,53 százalékot.

Anderné Röszler Erika férje Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő.

Kovács Gergely: tök jól szerepeltünk

"Tök jól szerepeltünk az önkormányzati választáson, két budapesti polgármesterünk lett, a Fővárosi Közgyűlésben két-három fővel leszünk jelen" - mondta pártja eredményváróján Kovács Gergely az MTI tudósítása szerint.

Nem tudott nyerni Budapest szívében az ellenzék

Az V. kerületben Juhász Péter próbálkozott.

Tovább a teljes cikkhez »

Mégis beszélni fog Orbán Viktor?

A korábbi hírekkel ellentétben várhatóan mégis beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnök.

10 év után bukja el a baloldali fellegvárat az ellenzék

Salgótarjánban az MSZP elvesztette a polgármesteri széket: a Fidesz által támogatott jelölt győzött az ellenzéki összefogás jelöltjével szemben.

Tovább a teljes cikkhez »

Pikó András marad Józsefváros polgármestere

Megint elverte a fideszes Sára Botondot.

Öldöklő harc Budapestért

Az első pillanattól Vitézy Dávid vezetett, de folyamatosan közelíti a jelenlegi főpolgármester, 61,37 százalékos feldolgozottságnál 47,19 százaléka van, szemben Vitézy 47,58-ával.

Újabb győri meglepetés

Pintér Bence ismét átvette a vezetést Győrben.

Fordulat az I. kerületben

A fideszes Böröcz László átvette a vezetést (44 százalék). A jelenlegi polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Váradiné Naszályi Márta a voksok 42 százalékát szerezte meg, az MKKP-s jelölt, Nánásiné Abonyi Gyöngyi 14 százaléknál jár (44 százalékos feldolgozottságnál).   

László Imre marad a székében

Újbuda polgármestere ismét László Imre lesz.

Újpest irányítása is az ellenzék kezében marad

Nagyon kikapott a Fidesz jelöltje.

Meglepetés! Győrnek ellenzéki vezetője lett

Óriási küzdelemben nyert Pintér Bence Győrben.

Vidéken eldőlt az egyik legszorosabb küzdelem

Nyert az alpolgármester, az egyesült ellenzék jelöltje Szolnokon. Kevesebb mint 400 szavazat a különbség. 

Tovább a teljes cikkhez »

Fidesz: 43,8, Tisza: 30,5

Így áll az EP-választás a szavazatok 70 százalékának összeszámlálása után. A kormánypárt 1 millió 293 ezer (11 mandátum), az alig néhány hónapos Tisza Párt 901 ezer szavazatot (7 mandátum) kapott. Az MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek 8,3 (2 mandátum), a Mi Hazánk 6,8 százalékon (1 mandátum) áll. A Momentum és az MKKP 3,5 százaléknál tart, így valószínűleg nem éri el az 5 százalékos bejutási küszöböt.   

Orbán Viktor nem merte kimondani a Tisza Párt és Magyar Péter nevét

Rövid beszédet mondott a miniszterelnök hétfőn hajnali háromnegyed 1 körül.

Tovább a teljes cikkhez »

Bárki is nyer Budapesten, ebből újraszámolás is lehet

500 alá csökkent a különbség Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között.

Magyar Péter: a jövő elkezdődött Magyarországon

Egy korszak lezárult, és a jövő elkezdődött Magyarországon, mondta Magyar Péter az EP- és önkormányzati választások után tartott beszédében. Ez az orbáni hatalomgyárnak a Waterlooja, a vég kezdete, tette hozzá a Tisza Párt alelnöke. Szerinte politikai földindulás szemtanúi lehetünk, amelyben szembenállt egymással például igazság és hazugság, Nyugat és Kelet.

Elárulták Orbán Viktor igazi érzéseit Rogán Antalék

A miniszterelnök győzelemről beszélt a választás éjszakáján, de legközelebbi munkatársainak arcán nem éppen ez tükröződött.

Tovább a teljes cikkhez »

Megint elverték a fideszes jelöltet a 100 ezres budai kerületben

Bús Balázs korábban 13 éven át vezette a 3. kerületet - úgy tűnik, ennyi elég is volt az óbudaiaknak, másodszorra még jobban kikapott Kiss Lászlótól.

Tovább a teljes cikkhez »

Visszavette az I. kerületet a Fidesz

Böröcz Lászlótól már aligha lehet elvenni a győzelmet az I. kerületben.

Vitézy Dávid: nem fog kiderülni, ki lesz Budapest főpolgármestere

Egészen biztosra vette ugyanis, hogy újraszámlálás lesz.

Tovább a teljes cikkhez »

Megszólalt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is

Egyetlen baloldali, szociáldemokrata erőnek nevezte a három baloldali párt összefogását Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára pedig csalódást keltőnek nevezte az eredményt.

Tovább a teljes cikkhez »

Így áll most az EP-választás

92 százalékos feldolgozottságnál az állás: Fidesz-KDNP 44,3 (11 mandátum), Tisza 29,9 (7 mandátum), Dk-MSZP-Párbeszéd-Zöldek 8,2 (2 mandátum), Mi Hazánk 6,7 (1 mandátum), Momentum: 3,7, MKKP: 3,6 százalék. Utóbbi két párt nem jutott mandátumhoz, mivel nem érte el az 5 százalékot.

Toroczkai László: vidéken már a második legerősebb politikai erővé váltunk

Nem csak az Európai Parlamentbe, de a települési és megyei közgyűlésekbe is bejutott a Mi Hazánk.

Tovább a teljes cikkhez »

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!