1p

Szaniszló Sándor szerint csak pontosítani kell a jogszabályokat. 

A Kúria döntése nem zárta ki, hogy a XVIII. kerület települési adót vethessen ki a reptéri utasforgalom után – szúrta ki a hvg.hu Pestszentlőrinc polgármesterének Facebook posztját.

Szaniszló Sándor DK-s polgármester szerint a kerület vezetésének ki kell dolgoznia tucatnyi, pontosításra váró szabályozási elemet, de azt ígéri, hogy a bírósági döntésben előírt feltételeknek néhány hónapon belül eleget tesznek, és újra be fogják terjeszteni a települési adó kivetését a képviselő testület elé.

Ahogy arra a portál cikke is emlékeztet: a Kúria a XVIII. kerület légiutas-adóra vonatkozó rendelkezései jogszabályellenesek mondta ki, ezért visszamenőleges hatállyal meg is semmisítette ezeket a rendelkezéseket, vagyis nem szedhet légiutas-adót Pestszentlőrinc.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!