<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy fél nap sem telt még el az üzemanyag-árstop kivezetése óta. Tarifaemelés, adókedvezmények, az engedélyek számának maximalizálása, illetve az adózási lehetőségeik pontosítása lenne a téma.

A Nemzeti Szakszervezet taxis tagozata a Facebookon tette közzé az Orbán Viktornak írt nyílt levelet, amelyet a Nemzeti Szakszervezet és a Függyetlen Egységes Szakszervezetek Szövetségének (FESSZ) elnökei írtak alá.

Ebben konzultációt kezdeményeznek "az országosan kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel". Mint írják, az idei taxis tarifamegállapodás megkötése óta számos olyan esemény történt, amelyek e korábbi megállapodást ellehetetlenítették.

A rendkívüli konzultáció keretein belül az alábbi pontokra szeretnének kitérni

  • További sürgős, kisebb mértékű taxis tarifaemelés
  • A taxis kisvállalkozók további más adókedvezmény-lehetőségeinek kérése
  • Taxiengedélyek kiadásának maximalizálása, taxis vállalkozások létszámának korlátozása
  • Taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása

Az üzemanyagok hatósági árának kivezetését bejelentő sajtótájékoztatón Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva elmondta, készek tárgyalni a taxisokkal arról, hogyan érinti őket ez a döntés. A taxisokat korábban, a kata szabályainak megváltoztatásakor is kivételezettként kezelte a kormány.