2p

Tavaly októbertől eltűntek az embercsempészek a magyar határról? Mi történhetett?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szombati Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet egy érdekes jelenségre. Az Országos Rendőr-főkapitányságtól kikért adatai szerint ugyanis míg 2023 januárja és októbere között általában száz fölött járt az embercsempész bűncselekmények száma, addig 2023 novemberében 4, decemberben 3, januárban pedig ismét 4 embercsempész ellen intézkedtek a magyar hatóságok.

Ezzel szemben nem csökkent viszont drámaian a magyar börtönökből gyakorlatilag szabadon engedett, hivatalosan "reintegrációs őrizetbe helyezett", embercsempészés miatt elítélt fogvatartották száma: tavaly októberben 237, novemberben 106, decemberben 132, idén januárban további 70 ilyen elkövetőt került ki a magyar büntetésvégrehajtási intézményektől.

Hadházy Ákos lehetséges magyarázatokkal is szolgál:

"Na most vagy nem dolgoznak a rendőrök és nem fogják el a csempészeket, vagy annyi történt hogy a miniszterelnök szerb haverja utasította a szerb rendőröket, hogy végezzék a munkájukat és a szerb menekült táborokba vitték vissza magyar határon várakozókat. Az első variáció sem lenne lehetetlen, hiszen ezzel párhuzamosan azt is megtudtam, hogy a kormány továbbra is gőzerővel rugdossa ki a börtönökből a korábban elfogott embercsempészeket (három hónap alatt 308-at!). De most a második verzió az igaz, a szerb választások előtt Vucic hirtelen megtisztította a határvidéket, mert már kínos lehetett annyira, hogy az újraválasztását is veszélyeztesse kicsit.
Nyilván, ha Orbán bajban lesz és kéri, a szerbek ismét a határokhoz küldik a menekülteket, az Orbánék által elengedett több ezer embercsempész pedig újra munkához lát. És indulhat újra a műsor.
"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!