1p

Egy 2011-es ügy miatt írt levelet a kormánynak az Európa Tanács. 

Az Európa Tanács miniszteri bizottsága levélben fejezte ki „mély aggodalmát” a magyar kormány felé a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Baka András ügyében - számolt be róla a hvg.hu.

Ahogy arra a cikk is emlékeztet, Baka Andrást 2011-ben távolították el a Legfelsőbb Bíróság éléről, az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig 2016-ban adott neki jogerősen igazat, egyúttal a bírói függetlenséget erősítő lépésekre szólította fel a magyar kormányt.

Az Európa Tanács miniszteri bizottsága mostani levelében az előrelépés hiányát kifogásolta, egyúttal felszólította a magyar kormányt, hogy fokozzák erőfeszítéseiket a szükséges intézkedések bevezetésére. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!