1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Sikeresen zárult a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választás informatikai főpróbája - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a háromnapos főpróbán az NVI mellett a fővárosi, a 19 területi és az 1264 helyi választási iroda vett részt.

Hozzátették: a főpróbán a választási irodák többezer munkatársa a június 7-i névjegyzékzáráshoz és a szavazás napjához kapcsolódó informatikai feladatokat gyakorolta. Előre generált próbaadatokkal gyakorolták a napközbeni részvételi adatok, a szavazóköri és eredményjegyzőkönyvek adatainak rögzítését, a rendkívüli események jelentésével kapcsolatos teendőket és tesztelték a választások belső kommunikációs rendszerét is - írták.

A főpróbán minden rendben volt
A főpróbán minden rendben volt
Fotó: Depositphotos

Megjegyezték: az idei választás újdonsága, hogy a szavazást követően a választási irodáknak be kell szkennelniük a szavazóköri és eredményjegyzőkönyveket, a főpróbán ezt is gyakorolták.

A választásnapi feladatok begyakorlása mellett a próba során a Nemzeti Választási Iroda meggyőződött arról is, hogy a választási informatikai rendszer megfelelően és biztonságosan működik - tették hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!