2p

A rendőrség idő előtt véget vetett egy konzervatív rendezvénynek.

A Politico cikke szerint a rendőrség kivonult a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára annak kezdése után mintegy két órával Brüsszelben, és közölte a szervezőkkel, hogy berekeszti a rendezvényt. A kétnapos konferencián részt vett volna Orbán Viktor miniszterelnök és Nigel Farage Brexit-párti brit politikus is. 

A brüsszeli lap szerint az egyik rendőr az egyik szervezőnek azt mondta, hogy „a közrend megzavarásának” veszélye miatt cselekedtek így. A rendőrség állítólag attól tartott, hogy a délután a helyszínre érkező tüntetők megzavarják a rendet.

Nem hagyta szó nélkül a történteket Orbán Viktor (korábbi felvétel)
Nem hagyta szó nélkül a történteket Orbán Viktor (korábbi felvétel)
Fotó: Depositphotos

Orbán Viktor miniszterelnök délután Facebook-posztban reagált a történtekre. „Brüsszel szintet lépett.  Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják”, írta. Szerinte június 9-én (ekkor lesz az európai parlamenti választás) „el kell mondanunk, hogy nem kérünk a háborúból”.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt közölte: Orbán Viktor felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de „a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt”.

"A konferencia a harmadik helyszínen elkezdődött, de most megérkezett a rendőrség, és közölte, hogy a konferenciát azonnal be kell fejezni”, írta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!