2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A magyar kormánypárt két vagy három képviselői helyet veszíthet az EP-választásokon, és a 2019-ben elért 52,5 százalék után most csak a voksok 44 százalékát szerezheti meg.

Az uniós ügyekre specializálódott brüsszeli portál, az Euractiv saját számításai szerint a Fidesznek a jelenlegi 12 helyett mindössze 10 hely jut majd az új Európai Parlamentben (EP). (Délután még 9 helyet jósoltak nekik, azóta azonban frissítették az adatokat - a szerk.)

A NER-rel szembefordult diplomata, jogász, Magyar Péter alig pár hónapos pártja, a Tisza Párt rögtön a legerősebb párttá nőheti ki magát az ellenzéki oldalon, és 6 képviselőt küldhet majd Strasbourgba.

A voksok negyedét szerezheti meg Magyar Péter pártja
A voksok negyedét szerezheti meg Magyar Péter pártja
Fotó: Facebook

A Demokratikus Koalíció képviselőinek a száma 4 maradhat. Mellettük csupán a KDNP delegálhat még képviselőt (egyet) az EP-be a hírportál május végi prognózisa szerint. Ez azt jelenti, hogy a Momentum Mozgalom, a Jobbik, és a Szocialista Párt/Párbeszéd is kiesik az EP-ből az előrejelzések alapján (a 2019-es eredményhez képest).

Ami a százalékos eredményeket illeti, a Fidesz-KDNP a voksok 44 százalékát szerezheti meg, ami jelentős csökkenés a legutóbbi, 2019-es EP-választáson elért 52,5 százalékhoz képest. A Tisza Párt 24 százalékot kaphat, a DK-MSZP-Párbeszéd pedig 14 százalékon végezhet. A Kutyapártnak 5, a Momentumnak és a Mi Hazánknak 4-4 százalékot jósol az Euractiv. (A cikket az este elérhető adatok alapján frissítettük - a szerk.)

                

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!