4p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Akárhonnan is nézzük, bizonytalan helyzetbe sodorhatja a közvetlenül nyugdíj előtt álló embereket a kormány azzal, hogy megszüntetné a foglalkoztatásuk során érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezményt.

A munkahelyvédelmi akciótervhez is hozzányúl a kormány jövőre, aminek során az 55 év feletti munkavállalók kikerülnének a kedvezményezetti körből. Az indoklás szerint azért sem szükséges fenntartani ezt a kedvezményformát, mert a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, ugyanis egyáltalán nem kell majd szochót fizetnie a munkáltatónak.

Igenám, viszont - ahogy korábbi cikkünkben kifejtettük - az érvelés logikájában nem kis űr tátong. Magyarországon a nyugdíjkorhatár 65 év, így joggal merül fel a kérdés, mi lesz a dolgozni vágyó, nehezen munkát találó 55 és 65 év közöttiekkel? 2013-ban nem véletlenül vették be ezt a korcsoportot is a kedvezménnyel foglalkoztathatók közé; ők ugyanis az átlagosnál nehezebben tudnak elhelyezkedni, a munkaadók talán kevésbé szívesen veszik fel őket, mint például a 30 éveseket. A helyzet az ország azon megyéiben még kritikusabb, ahol a munkanélküliség még ma is nagyobb problémát jelent a munkaerőhiánynál.

Számításaink szerint jelenleg nagyjából 111 ezer 55 évnél idősebb, nyugdíj előtt álló személy van a munkaerőpiacon, aki szeretne elhelyezkedni.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Ennek a létszámnak azonban a többszöröse is érintett a kérdésben, esetükben a kormány nem az elhelyezkedést nehezíti meg a kedvezmény eltörlésével, hanem a munkahelyet, a jövedelem mértékét teszi bizonytalanná.

A parlament júliusi eleji ülésén Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője tért ki erre a témában a felszólalásában:

"Ahol viszont lenne tere a munkáltatói terhek csökkentésének, az az 55 év felettieknek adott járulékkedvezmény, hiszen tudjuk, hogy ilyen kor felett milyen nehéz munkát találni. Az a kérdésem, hogy valóban lemond-e az 55 év felettiekről a kormány, valóban elveszi-e az utánuk járó járulékkedvezményt?"

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára erre válaszában amellett, hogy próbálta alátámasztani a kedvezmény megszüntetésének létjogosultságát, némi konkrétumot is elárult a témával kapcsolatban.

A munkahelyvédelmi akcióterv 2013-as bevezetése óta 160 ezerrel nőtt az 55 év felettiek foglalkoztatottak száma. Tavaly így már 350 ezer érintett után vették igénybe az érvényesíthető szochó-kedvezményt a vállalkozások, akiknél ennek köszönhetően több mint 40 milliárd forint maradt.

Korábbi számításainkat figyelembe véve tehát közel 460 ezer munkavállalót (álláskeresőt és foglalkoztatottat) érinthet a kormány kedvezményt megszüntető elképzelése. Hiába létezik a piacon egyéb alternatíva, jövőjük bizonytalanná vált.

Kiszolgáltatottak lesznek az 55 év felettiek

Az államtitkár szerint

"mára azért jelentősen megváltoztak a munkaerőpiac feltételrendszerei. De a kedvezményrendszer már nem a munkahelyek védelmére kell, hogy irányuljon elsősorban, hanem valóban a bajbajutottak megsegítésére és újabb emberek bevonására a munkaerőpiacra. A mindenkinek járó kedvezmény megtartása már nem föltétlenül indokolt, az új szabályok sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak egyébként a nyugdíj előtt állók foglalkoztatására. Ennek konkrét példája az újonnan bevezetendő, munkaerőpiacra lépők kedvezménye, ugyanis ez mindenki számára biztosít, aki 9 hónapból legalább 6 hónapig munkanélkülin volt, kedvezményes foglalkoztatást".

Tény, ez a kedvezmény nem szűkít életkor szerint, azonban képzeljük el a helyzetet, miszerint a jelenleg kedvezménnyel foglalkoztatott alkalmazottat elbocsátják - a példa kedvéért egy munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű településen, ahol a vállalkozó nem tudja a pluszterhet kigazdálkodni, főleg a jövő évi várható minimálbér-emelés mértékével együtt. Érvényesíthető kedvezmény nélkül a nyugdíj előtt álló személy foglalkoztatása pont ugyanannyiba fog kerülni, mint egy nála sokkal fiatalabbé. Egészen addig, amíg el nem telik fél év állás és kereset nélkül, hogy a munkaadó ismét kedvezménnyel tudja foglalkoztatni az 55 év feletti személyt.

Bodó Sándor felszólalásában az "Út a munkaerőpiacra" programot is említette, mellyel a vállalkozások bértámogatást igényelhetnek többek között az 50 év feletti alkalmazottak esetében. Az ilyenekkel kapcsolatban több cég is azt a filozófiát követi, hogy csakis és kizárólag a támogatás függvényében foglalkoztat. Vagyis a támogatási idő és a kötelező foglalkoztatás idejének leteltével az alkalmazottakat elbocsátják, mondván, egy újabb bértámogatás elnyerése után visszaveszik őket. Az alkalmazottak pedig ismét munka nélkül maradnak bízva a visszafoglalkoztatásban, ami azonban nem minden esetben történik meg. Így a korábbiakban vázolt szituációba kerülhetnek az 55 év felettiek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!