2007. augusztus 17. 07:01

Elégedett lehet a pénzügyminiszter a vám- és az adóhivatali dolgozókkal, ugyanis mind a két szervezet megkapta a tárcavezető engedélyéhez kötött jutalomelőleget, az APEH dolgozóinak 4,6 milliárd forintot fizettek, míg a VPOP munkatársai 1,74 milliárdot kaptak, írja a Világgazdaság.

A költségvetési törvény szerint ebben az évben 13,8 milliárd forint prémiumot kaphatnak az APEH-esek, ha teljesítik a törvényben meghatározott feltételeket. Azaz az éves keretösszeg felhasználására csak akkor nyílik lehetőség, ha az APEH számára előírt áfa-, szja-, illeték-, valamint járulékbevételi előirányzatok együttesen legalább 101 százalékban teljesülnek, számol be a Világgazdaság.

A vám- és pénzügyőrség (VPOP) éves kerete 5,22 milliárd forint, ennek feltétele, hogy a jövedéki, a regisztrációs adóból, valamint a vámbeszedési költség megtérítéséből származó bevétel együttesen ugyancsak legalább egy százalékkal meghaladja az előirányzatot.

Az eredményeknek köszönhetően az első félévi teljesítések után az APEH dolgozóinak 4,6 milliárd forintot fizettek ki ezen a címen, a vám- és pénzügyőrök összesen 1,74 milliárdot vehettek fel. A szabályok szerint a teljes éves prémium felét oszthatják ki az első három negyedévben, a másik felét karácsony körül vehetik fel a dolgozók, de ennek kifizetését csak akkor engedélyezi a pénzügyminiszter, ha a költségvetési törvényben meghatározott éves feltételek maradéktalanul teljesültek, olvasható a Világgazdaságban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.