Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Elégedett lehet a pénzügyminiszter a vám- és az adóhivatali dolgozókkal, ugyanis mind a két szervezet megkapta a tárcavezető engedélyéhez kötött jutalomelőleget, az APEH dolgozóinak 4,6 milliárd forintot fizettek, míg a VPOP munkatársai 1,74 milliárdot kaptak, írja a Világgazdaság.

A költségvetési törvény szerint ebben az évben 13,8 milliárd forint prémiumot kaphatnak az APEH-esek, ha teljesítik a törvényben meghatározott feltételeket. Azaz az éves keretösszeg felhasználására csak akkor nyílik lehetőség, ha az APEH számára előírt áfa-, szja-, illeték-, valamint járulékbevételi előirányzatok együttesen legalább 101 százalékban teljesülnek, számol be a Világgazdaság.

A vám- és pénzügyőrség (VPOP) éves kerete 5,22 milliárd forint, ennek feltétele, hogy a jövedéki, a regisztrációs adóból, valamint a vámbeszedési költség megtérítéséből származó bevétel együttesen ugyancsak legalább egy százalékkal meghaladja az előirányzatot.

Az eredményeknek köszönhetően az első félévi teljesítések után az APEH dolgozóinak 4,6 milliárd forintot fizettek ki ezen a címen, a vám- és pénzügyőrök összesen 1,74 milliárdot vehettek fel. A szabályok szerint a teljes éves prémium felét oszthatják ki az első három negyedévben, a másik felét karácsony körül vehetik fel a dolgozók, de ennek kifizetését csak akkor engedélyezi a pénzügyminiszter, ha a költségvetési törvényben meghatározott éves feltételek maradéktalanul teljesültek, olvasható a Világgazdaságban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.