2007. október 31. 04:59

Október végén az APEH 143 legnagyobb új adósa, 31,2 milliárd forint adóval és 23,9 milliárd forint jogkövetkezménnyel (bírság és kamat) szerepelt az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal kedden közzétetet listáján. A legnagyobb adósság közel tízmilliárd forint.

Az APEH által közzétett listán azoknak az adózóknak a neve, székhelye, telephelye szerepel, amelyek (akik) terhére az előző negyedév során megállapított - 180 napon túli - adóhiány küszöbértéke magánszemélyek esetében meghaladja a 10 millió forintot, más adózók esetében a 100 millió forintot.

A legnagyobb összeg a budapesti ES-TEAM Nagykereskedelmi Kft. neve mellett szerepel, csaknem 6 milliárd forint, a megállapított jogkövetkezmény pedig 3,9 milliárd forint. A végelszámolás alatt álló budapesti UnionComp Keerskedelmi Kft. adóhiánya meghaladja az 1 milliárd forintit, s hasonló összeget képvisel a megállapított jogkövetkezmény is. A lista harmadik helyén álló budapesti COMIMPEX-HUNGARY Kereskedelmi és szolgáltató Kft. adóhiánya 940 millió forint, a kivetett bírság illetve annak kamata 625 millió forint.

A lista hetedik helyét foglalja el Guo Zhang Wei, a legnagyobb tartozással rendelkező magánszemély. A budapesti lakcímmel rendelkező magánszemély adóhiánya 505 millió forint, 344 milliós megállapított jogkövetkezmény mellett. A magánszemélyek sorában a következő a túrkevei Horváth Róbert csaknem 170 millió forintos adóhiánnyal, majd a dömsödi lakcímmel rendelkező Gergely Imre, akinek 110 millió forintos adóhiánya és 116 millió forintot közelítő megállapított jogkövetkezménye van.

A listára azok a cégek illetve magánszemélyek kerültek be, amelyek (akik) az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.