2007. augusztus 16. 11:16

Az adóhatóság előre jelezte, hogy az előző évekhez hasonlóan az idén is végez ellenőrzéseket a Szigeten, ezért többen tettek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) csütörtökön az MTI-vel.

Amíg tavaly a vállalkozók 40 százaléka nem adott nyugtát, az idén ez az arány csak 16 százalék volt a Szigeten.

A nyugtaadás mellett, az alkalmazottak szabályos bejelentését is vizsgálták az ellenőrök. A 39 vizsgálatban ellenőrzött 88 foglalkoztatott közül 35 fő esetében elmulasztották a bejelentést, további 36 foglalkoztatott dokumentumait tovább vizsgálják, mivel a helyszínen nem lehetett megállapítani a szabályszerűséget.

Az adóhivatal a napokban tartott ellenőrzést a józsefvárosi kínai piacon is, ahol azonban egyetlen próbavásárlás során sem kaptak számlát az ellenőrök, valamint sikerült elkapniuk egy "számlaárust" is.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.