TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. július 30. 16:01

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette azoknak az adózóknak a nevét, akiknél a második negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt. A listán ezúttal 84 társaság és 41 magánszemély adatai szerepelnek.

Míg az előző negyedév adatait nézve még a milliárdos adóhiány keltett szenzációt, a mostani listán már két olyan cég is akad, amelynél kétmilliárd forint feletti hiányt állapított meg az APEH. További két társaság adóhiánya meghaladja az egymilliárd, kilencé pedig az 500 millió forintot. A magánszemélyek körében közel 355 millió forinttal lehetett a dobogó legfelső helyére kerülni.

A most publikált listán is feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi, valamint az építőipari cég. Az adóhiány összege szerinti sorrend alapján az első helyezettnél közel 2,285 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság. Erre több mint 1,504 milliárd forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik.

A magánszemélyek közül a "listavezető" 354,9 millió forint adóhiányt és 228,8 millió forint jogkövetkezményt halmozott fel. A második helyezettnél 113,4 millió forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság 78,7 millió forint büntetőtétellel.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, erre a listára ezúttal 41-en kerültek fel.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.