2007. július 30. 16:01

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette azoknak az adózóknak a nevét, akiknél a második negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt. A listán ezúttal 84 társaság és 41 magánszemély adatai szerepelnek.

Míg az előző negyedév adatait nézve még a milliárdos adóhiány keltett szenzációt, a mostani listán már két olyan cég is akad, amelynél kétmilliárd forint feletti hiányt állapított meg az APEH. További két társaság adóhiánya meghaladja az egymilliárd, kilencé pedig az 500 millió forintot. A magánszemélyek körében közel 355 millió forinttal lehetett a dobogó legfelső helyére kerülni.

A most publikált listán is feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi, valamint az építőipari cég. Az adóhiány összege szerinti sorrend alapján az első helyezettnél közel 2,285 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság. Erre több mint 1,504 milliárd forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik.

A magánszemélyek közül a "listavezető" 354,9 millió forint adóhiányt és 228,8 millió forint jogkövetkezményt halmozott fel. A második helyezettnél 113,4 millió forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság 78,7 millió forint büntetőtétellel.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, erre a listára ezúttal 41-en kerültek fel.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.