2007. április 20. 16:31

Miután kiadta kiemelkedő eredményeiről szóló adatait a Google, a cég papírjai a Wall Street-i részvénykereskedelemben négy százalékkal drágult nyitás után. A cég kétharmadával növelte eredményét, amely elérte az egymilliárd dollárt.

Pénteken a korai Wall Street-i részvénykereskedelemben négy százalékkal drágult a Google internetes keresőprogramot üzemeltető vállalkozás papírjának árfolyama. A cég péntekre virradóan adta ki márciusban zárult legutóbbi üzleti negyedévének főbb adatait, melyek szerint az eredmény 69 százalékkal egymilliárd dollárra, a forgalom 62 százalékkal 3,66 milliárd dollárra nőtt. Mindkét adat felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

Saját weboldalairól az eladásokat 76 százalékkal 2,28 milliárd dollárra tudta növelni és a jelentések szerint elsősorban nemzetközi eladásai nőttek, kiemelkedőbben Nagy-Britanniában.

A Google a netes keresők piacán több mint 50 százalékkal részesedik, az amerikai internetezők kétharmada a Google-on keresztül kezdeményezi keresését a világhálón. A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy egy netes grafikai megoldásokat kínáló céget szeretne 3,1 milliárd dollárért megvenni.

MTI/Menedzsment Fórum