2007. július 27. 14:11

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is cáfolja, hogy bárki nyilvános ajánlatott tett volna, a szervhez ilyen beadvány pénteken a hivatali időben nem érkezett.

Nem érkezett bejelentés a PSZÁF-hoz nyilvános ajánlattételről a Mol részvényekre pénteken a hivatali munkaidő végéig. A szervezet erről közleményben tájékoztatta az MTI-t. Mint ahogy a hivatal által kiadott anyagban áll, "a mai napon, azaz 2007. július 27-én egyes sajtóorgánumokban és hírportálokon megjelent hírekkel ellentétben, a Felügyelet hivatali idejének végéig, - 2007. július 27. 14.00 óráig - nem érkezett a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt-re vonatkozó nyilvános vételi ajánlat megtételére irányuló hivatalos bejelentés, kérelem".

Több helyen is megjelent a pletyka

A Reuters hírügynökség péntek reggel meg nem nevezett, "magas rangú" kormányforrásra hivatkozva azt közölte, hogy az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat nyilvános ajánlatot fog tenni a Mol Nyrt. egészére. A Népszabadság pénteki száma több megbízható, de szintén meg nem nevezett forrásra hivatkozva állította ugyanezt. Az MTI érdeklődésére a Miniszterelnöki Hivatalban, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban és a Pénzügyminisztériumban illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy nincs tudomásuk a sajtóértesülés forrásáról.

Az OMV is cáfolt

Később az OMV cáfolta, hogy azonnal ajánlatra készülne a Mol Nyrt. egészére. Megerősítette ugyanakkor, hogy szeretne tárgyalni a Mollal a jövőbeli együttműködésről. "Egészen bizonyos, hogy nem teszünk ma ajánlatot a Molra, ez kizárható. Nincs semmiféle új hír. Továbbra is nyitottak vagyunk tárgyalásokra" - mondta az OMV vezető szóvivője, Bettina Gneisz-Al-Ani péntek délelőtt.

Mint ismert az OMV június 25-én jelentette be, hogy piaci részvényvásárlásokkal 18,6 százalékra növelte a részesedését a Molban az addigi 10 százalékról. Az OMV azóta nem vett több Mol-részvényt, és "további részvények vételéről nem is született döntés", mondta a szóvivő. A Mol részvények árfolyama az általános negatív piaci hangulat ellenére 2,8 százalékot, 800 forintot emelkedett pénteken a tőzsdén. A társaság részvényei délután 29400 forinton forogtak, hatalmas, 53 milliárd forintos forgalomban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.