TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Problémának nevezzük legáltalánosabb értelemben azt, amikor egy célt el szeretnénk érni, de a cél elérése felé vezető utat számunkra sűrű homály fedi. Pszichológiailag tehát minden olyan kérdés, feladat problémát jelent, amelyre a választ nem lehet azonnal megtalálni - nincsen megoldása. Ez persze felveti a problémák relatív és szubjektív mivoltát is, mivel az egyik ember számára egy kérdés lehet probléma, míg azt a másik ember minden megerőltetés nélkül megválaszolja.

Kontextus

Azt jelöli, hogy az esemény milyen körülmények között játszódik le. A világról alkotott felfogás, értelmezés és felidézés jelentős mértékben függ a kontextustól.


Heurisztika

A valóság leegyszerűsítése az ember számára, hogy kezelhető legyen.


Gyakoriság

Egy inger, esemény, történés előfordulásának sűrűsége.


Valószínűség érzés

Az ember szubjektív érzete egyes események bekövetkezésének valószínűségére.


Látszatkorreláció

Olyan esetet jelöl, ahol a valóságban nincs semmilyen kapcsolat két esemény között, viszont az ember a szubjektív érzékelése kapcsán mégis talál ilyet.


Jelnyomás

Egy adott esemény kapcsán bekövetkező jelfluxus azon parciális részét jelöli, amelyek gyakoribbak mint bármelyik más csoport. Ez a jelsűrűség hatással van a döntéshozó viselkedésére.


Alternatíva

Több megoldási lehetőség.


Érték

Egy dolognak, gondolatnak pénzben kifejezett értéke. Objektív.


Hasznosság

Egy dolognak, gondolatnak nem pénzbeli kifejeződése. Szubjektív.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.