TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ha munkaviszony keretében juttat a munkáltató értékpapírt magánszemélynek, akkor ettől az évtől tb-járulékot és egyéni járulékokat is kell utána fizetni.

A PM szakértői szerint mivel sem az Szja-törvény, sem a Tbj. nem ír elő olyan kötelezettséget, hogy adóelőleg vagy járulék csak adott jövedelemtípusból vonható le, ezért nincs akadálya az egyéni járulékok levonásának akkor, ha a magánszemély az év folyamán nem csak értékpapírt, hanem pénzbeni juttatást is kap.

A levonásra a Munka Törvénykönyvéről szóló törvény rendelkezései adnak lehetőséget. Az Mt. 161.§ (1) bekezdése alapján a munkabérből való levonásnak csak jogszabály, végrehajtható határozat vagy a munkavállaló hozzájárulása alapján van helye. A biztosítottat terhelő egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulék, illetve magánnyugdíjpénztári tagdíj ezen feltételnek megfelel. A munkáltató a munkavállaló jogviszonyával összefüggő tartozásainak megtérítésére irányuló utólagos igényét az Mt. 162. §-a alapján írásbeli felszólítással érvényesítheti.


Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.