<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön a Parlamentben átadta a Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület új tagjainak a felkérő levelet.

A testület új tagja Pataky Péter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkavállalói oldalának jelölje, aki újra mandátumot kapott, valamint Gál Róbert Iván, Varga Zsolt, Zentai László Zoltán, akiket a kormány a felmentett tagok helyére jelölt.

Az ünnepségen Gál Róbert Iván külföldi tartózkodás miatt nem vett részt.

A Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testületet a társadalombiztosítás
pénzügyi alapjairól szóló 1998-as törvény hozta létre a  Nyugdíjbiztosítási Alap forrásainak - a munkavállalók és a  munkáltatók által befizetett, illetve a költségvetés által átvállalt járulékok, hozzájárulások és egyéb befizetések - hatékony felhasználásának ellenőrzésére.

A testület 11 tagja közül kettőt az Idősügyi Tanács, hármat-hármat az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt három oldal - a munkáltatói, a munkavállalói és a kormány  -  javaslata alapján kér fel három évre a házelnök.

A testület tevékenységéről évente tájékoztatást ad az OÉT-nek, beszámol az Országgyűlés szociális szakbizottságnak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.