TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. szeptember 28. 15:04

Az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat tiltakozásának adott hangot pénteken a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által rá kiszabott 25 millió forintos bírság miatt, és bejelentette, hogy minden lehetséges jogi eszközt igénybe vesz a döntés megváltoztatására.

Az OMV ellen olyan "gyorsított eljárást" folytattak le, amely nem tette lehetővé, hogy a magyar és az európai uniós joggal összhangban kifejtse álláspontját, mondta el a cég szóvivője.

Az OMV határozottan visszautasította a vele szemben megfogalmazott vádakat, és hangsúlyozta, hogy a Mol-lal kapcsolatos szándéknyilatkozatával éppen hogy növelni kívánta a piac átláthatóságát, nem pedig manipulálni azt.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a PSZÁF 25 millió forintra bírságolta az OMV-t a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.