1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Alapvetően a rendkívül kedvező költségkörnyezet, az olajárak, és ezen keresztül az üzemanyagárak csökkenése miatt lett negatív, mínusz 0,3 százalékos az infláció júliusban - mondta Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Az egy évvel ezelőtti szinthez képest az üzemanyagárak több mint 10 százalékkal, az olajárak húsz százalékkal csökkentek - tette hozzá. Ez közvetetten - például a szállítási költségeken keresztül - egyéb termékek áraiban is megjelenhet, aminek szintén árleszorító hatása van - mondta.

Az alacsony infláció kedvez a gazdaságnak, mert nő a jövedelmek vásárlóértéke, többet fogyasztanak az emberek - jegyezte meg.

A jegybank legutóbbi inflációs előrejelzésében arra számított, hogy fokozatosan elkezd emelkedni az infláció, de idén és jövőre is 3 százalékos cél alatt alakul, amit csak 2018 első felében érhet el - mondta a főosztályvezető.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!