<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Natura 2000-es terület szomszédságában építhet egy igen nagyméretű parkolót Kisvárda, hogy a közelben készülő stadion, csúszdapark és filmpark látogatóit kiszolgálják.

Belehúzott az elmúlt egy évben a városfejlesztésbe Seszták Miklós városa, Kisvárda. A stadion volt az első lépés, ami után fokozódótt az étvágy és az újabb sportberuházások mellett kormányzati támogatással megújul a Várfürdő is, elkészül az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja és többek között egy "egzotikus szegénynegyed" látványosságot kínáló moziparkot is létre fognak hozni.

Megpróbáltuk egy térképen ábrázolni a tervezett fejlesztéseket, melyből jól kirajzolódik, hogy lényegében egy turistacsalogató komplett szórakoztatónegyedet szeretnének kialakítani a városban. Bár a filmpark és a nagy csúszdapark ötlete talán kérdéseket is felvethet, egy kérdésben a helyi városvezetés megfontoltabbnak és következetesebbnek tűnik például a fővárosiaknál. Egy ilyen negyed elengedhetetlen része ugyanis a parkolóhelyek biztosítása, amit nem fognak elaprózni.

Kattintson a térképen a narancssárga jelölőkre, hogy többet megtudjon az adott beruházásról!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának előzetes vizsgálati eljárás érdekében benyújtott dokumentum szerint ugyanis Kisvárda

"a kiépült/kiépülő sportlétesítményekhez (multifunkcionális csarnok, új stadion), tervezett Ökofilm parkhoz és Várfürdő fejlesztésekhez szolgáló hálózat és parkolók kivitelezését tervezi. Az É-i irányú kiszolgálóúton  érhető el a 727 személygépjármű elhelyezését biztosító parkoló terület, valamint a 13 parkolóállásos és 4 férőhelyes le- és felszállóperonnal rendelkező autóbusz parkoló és megállóhely, valamint a Kereszt utca felől".


A jelölt területre tervezik a parkolót

Összesen tehát 740 férőhelyes lesz a parkoló, ami igen nagyméretűnek is nevezhető, tekintve, hogy például a budapesti West End bevásárlóközpontnak van 1500 férőhelyes parkolója, de említhetjük a most épülő új Puskás Stadiont is. Az aréna 67 ezer férőhelyéhez mindössze 556 parkolót akarnak építeni, amit a létesítmény központi és tömegközlekedéssel jól ellátott elhelyezkedésével indokolnak. De néhány tíz hellyel még annál a parkolónál is nagyobb lesz, amit Budapesten a Vidámpark helyére akarnak építeni. Azt ugyanis 700 férőhelyesre tervezték. 

Bár a kinézett telek Natura 2000-es terület szomszédságában található, a hatóság elé benyújtott dokumentumok szerint a közelben védendő értékek nem találhatók. Tájképvédelmi szempontból a beruházás hatása ugyan az anyag készítői szerint is értékelhető negatívan, ez mégis viszonylag korlátozott mértékben érvényesülne és megfelelő odafigyeléssel (parkoló fásítása, takarónövényzet létesítése) semlegesíthető, illetve a jelenleginél jobb állapot is elérhető.

A parkolót még idén szeretnék megépíteni, 3-6 hónap alatt pedig el is készül a tervek szerint.

A hatóságnak nincs ellenvetése

A Szabolcs megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya február 8-i dátummal a megküldött dokumentáció és a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a tervezett tevékenységgel kapcsolatban nem merült fel kizáró ok. A beruházással összefüggésben pedig nem feltételezhető olyan jelentős környezeti hatás, amely környezetvédelmi hatásvizsgálati eljárás lefolytatását tenné szükségessé.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.