Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Bizottság ellenzi az eurócsoport előző napi döntését, amelynek értelmében felfüggesztik a Görögország terheinek enyhítésére korábban elfogadott adósságkönnyítő intézkedéseket, válaszul az athéni kormány által váratlanul bejelentett extra kiadásokra - közölte Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyi uniós biztos csütörtökön.

A francia uniós biztos arról számolt be brüsszeli sajtótájékoztatóján, hogy úgy vélik, nincsen ok az adósságkönnyítő intézkedések megkérdőjelezésére. Jelezte, az Európai Bizottság ebben a kérdésben más állásponton van, mint az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő testület.

Az eurócsoport az előző héten fogadta el az intézkedéseket, amelyek az adósságállomány csökkentésére ugyan nem vonatkoztak, a törlesztési időszak kiterjesztésére viszont igen. Az Alekszisz Ciprasz vezette görög kormány azonban néhány nappal később 617 millió euró értékben jelentett be extra kiadásokat karácsonyi nyugdíj-kiegészítésekre és a menekültáradatnak kitett görög szigetek helyzetének javítására. Ciprasz úgy vélekedett, hogy ezek a lépések teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi hitelezőkkel kötött egyezményeknek.

A legjobban kereső politikusok

A görög költségvetést 2010 óta nemzetközi hitelek tartják működésben. A legutóbbi, jelenleg aktuális, sorban a harmadik mentőcsomag feltételeiben Athén 2015-ben állapodott meg a hitelezőkkel, és átfogó reformok végrehajtása mellett kötelezte el magát 2018-ig.

A 86 milliárd eurós hitelcsomag finanszírozásában - az előző kettővel ellentétben - a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem vesz részt, mert nem tartja fenntarthatónak a görög adósság törlesztését, ezért az enyhítését szorgalmazza. A hitelezők sorában a német kormány viszont az adósság elengedésének minden formáját elutasítja, a hitelfeltételek érvényesítése érdekében viszont elengedhetetlennek tartja az IMF részvételét a programban.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.