2007. augusztus 22. 08:41

Josef Tosovsky volt cseh kormányfő elfogadta Oroszország jelölését az IMF élére. Az EU a volt francia pénzügyminisztert, Domonique Strauss-Kahnt támogatja.

A cseh bankvezetőt az orosz pénzügyminisztérium jelölte e posztra és a jelölést Tosovsky elfogadta - közölte Tosovskynak a Nemzetközi Elszámolások Bankjában (BIS) lévő irodája.

Tosovsky jelenleg a bázeli székhelyű BIS Pénzügyi Stabilizációs Intézetének elnöke. Eszerint egy második jelölt is csatába száll az IMF vezetői posztjának megszerzésére azután, hogy az Európai Unió Franciaország volt pénzügyminiszterét, Domonique Strauss-Kahnt támogatja.

"Tosovsky nem Csehország jelöltje" - jelentette ki Alexander Vondra miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy Prága az EU-n belül koordinálta álláspontját, és ennek megfelelően Csehországnak is Dominique Strauss-Kahn a jelöltje.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.