Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Péntekig a kamatokkal együtt 4,74 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a Vám- és Pénzügyőrség (VP) a már elbírált 19 866 jogos kérelemre - tájékoztatta a VP az MTI-t.

A Vám- és Pénzügyőrség keddi legfrissebb összesítése szerint a határidőig 31 503 beadvány érkezett a Vám- és Pénzügyőrséghez, amiből 26 282-öt már feldolgoztak.

A feldolgozott visszatérítési kérelmek közül 694-et végzéssel megszüntettek. A törvényi feltételek hiánya miatt 1429-et nem jogerősen, míg 664-et jogerősen megszüntettek, amelyekhez zömében a kérelmezők nem csatolták a szükséges okmányokat, bizonylatokat. További 3629 esetben rendelkezett nem jogerősen az adó visszatérítéséről a VP.

Az 5221 feldolgozatlan kérelmet a VPOP fővámhivatalai - bár a jogszabály szerint erre 90 napja lenne a vámhatóságnak - várhatóan egy hónap alatt feldolgozzák, majd ezt követően a jogosnak ítélt adót azonnal visszatérítik.

Az előzetes felmérés szerint mintegy 73 ezer kérelemmel és mintegy 8-10 milliárd forint visszafizetésével számolt a Vám- és Pénzügyőrség, ugyanis 2004. május 1. és 2005. december 31. között ennyi használt gépjármű után fizették meg a regisztrációs adót, aminek egy bizonyos részét igényelhették vissza az ügyfelek. Az azóta módosított előzetes becslés szerint a visszatérítendő adó összege elérheti a 6 milliárd forintot.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.