2007. augusztus 22. 04:46

Péntekig a kamatokkal együtt 4,74 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a Vám- és Pénzügyőrség (VP) a már elbírált 19 866 jogos kérelemre - tájékoztatta a VP az MTI-t.

A Vám- és Pénzügyőrség keddi legfrissebb összesítése szerint a határidőig 31 503 beadvány érkezett a Vám- és Pénzügyőrséghez, amiből 26 282-öt már feldolgoztak.

A feldolgozott visszatérítési kérelmek közül 694-et végzéssel megszüntettek. A törvényi feltételek hiánya miatt 1429-et nem jogerősen, míg 664-et jogerősen megszüntettek, amelyekhez zömében a kérelmezők nem csatolták a szükséges okmányokat, bizonylatokat. További 3629 esetben rendelkezett nem jogerősen az adó visszatérítéséről a VP.

Az 5221 feldolgozatlan kérelmet a VPOP fővámhivatalai - bár a jogszabály szerint erre 90 napja lenne a vámhatóságnak - várhatóan egy hónap alatt feldolgozzák, majd ezt követően a jogosnak ítélt adót azonnal visszatérítik.

Az előzetes felmérés szerint mintegy 73 ezer kérelemmel és mintegy 8-10 milliárd forint visszafizetésével számolt a Vám- és Pénzügyőrség, ugyanis 2004. május 1. és 2005. december 31. között ennyi használt gépjármű után fizették meg a regisztrációs adót, aminek egy bizonyos részét igényelhették vissza az ügyfelek. Az azóta módosított előzetes becslés szerint a visszatérítendő adó összege elérheti a 6 milliárd forintot.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.