<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A meghirdetett ár tízszereséért kelt el a Nemzetgazdasági Minisztérium által október 28-án licitálásra bocsátott költségvetési vízibivalybőr táska. Az Afrika Holding Zrt. 1 004 000 forintot ajánlott fel, és fizetett be a Magyar Kármentő Alap bankszámlájára - olvasható a minisztérium közleményében.

A táskát még Draskovics Tibor egykori pénzügyminiszter vette 2004-ben, majd a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok miniszterei minden évben ebben a táskában vitték át a költségvetés tervezetét az Országházba. A pletykák szerint László Csaba volt az első miniszter, aki egy táskával sétált át a József nádor térről a Kossuth térre 2002-ben, az azonban még nem ez a táska volt.

A hatéves bőrtáska kifogástalan állapotban van, ugyanis évente csak egyszer használták a költségvetés benyújtásakor, a többi napon a pénzügyminisztérium irodájával szemben volt egy vitrinben.

A táskával egy angol hagyomány akartak meghonosítani, ugyanis Londonban a pénzügyminiszter a költségvetési előterjesztést egy dobozban viszi el a miniszterelnöki rezidenciáról, a Downing Streetről a Parlamentbe. Az a skarlátvörös színű bőrrel bevont fadoboz hosszabb életű, mint a mi táskánk: valószínűleg William Ewart Gladstone-nak készítették a XIX. század második felében, azóta csak két pénzügyminiszter nem használta.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.