2008. április 4. 06:04

A hazai vállalatok egyharmada áprilisban emeli a fizetéseket - olvasható a Világgazdaság pénteki számában; a lap szerint a dolgozók többsége reálkereset-csökkenéssel számolhat.

A bérnövelést az infláció, a cég gazdálkodása és a munkavállalók egyéni teljesítménye befolyásolja leginkább, a kormányválság, a forint gyengülése azonban nem. A fizetések növekedése az idén a nemzetközi tanácsadó cégek előrejelzése szerint 6,1–7,3 százalék közé tehető.

Nem emelkedik egyformán mindenki "havi fixe", többségüké két-három százalékkal, míg a legjobbak, a kulcsemberek tíz százalékos emelést is kaphatnak. Náluk is jobban járnak azok a munkavállalók, akiknek a javadalmazását az úgynevezett cafeterián, tehát a választható elemekből összeállított juttatási csomagon keresztül növelik, ők átlagosan húsz százalékkal többet költhetnek az idén juttatásokra - számol be a Világgazdaság. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.