2007. október 1. 06:04

Két helyet visszacsúszott Magyarország általános országkockázati besorolása a londoni Euromoney gazdasági folyóirat által összeállított legújabb globális sorrendben, de a magyar gazdaság továbbra is a 185 országot soroló lista legfelső negyedében van, írja a Népszabadság.

A legnagyobb londoni gazdaságpolitikai magazin többtucatnyi piaci és politikai elemző értékelése alapján félévente összeállított listáján Magyarország az előző, márciusban közölt sorrend 41. helyéről most a 43. helyre került. A 22 országot tartalmazó szűkebb kelet-európai rangsorban a harmadik legjobb helyen áll.

A térségi EU-országok közül a legjobb helyen továbbra is Szlovénia áll, de ez az ország is egy hellyel visszacsúszott, a 26.-ra a márciusi 25.-ről. Magyarország, amely a térségbeli EU-tagok közül a fél évvel ezelőtti országkockázati listán a harmadik volt Szlovénia és Csehország mögött, most is ugyanerre a helyre került. A tágabb értelemben vett kelet-európai térségnek is a harmadik legkevésbé kockázatos gazdasága a miénk az Euromoney 2007. szeptemberi összeállítása szerint.

A három térségi éllovas után Lengyelország (a globális listán 44.), Észtország (45.), Szlovákia (46.) és Lettország (48.) jön a kelet-európai kockázati rangsorban. Litvánia a 49.-ről az 50. helyre csúszott vissza a teljes kockázati rangsorban, Észtország pedig Szlovákiával cserélt helyet a fél évvel ezelőtti állapothoz képest, írja a Népszabadság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.