<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Félszáz uniós kórházi projekt megvalósítása van csúszásban, néhányat, köztük milliárdos onkológiai fejlesztéseket a leállás veszélye fenyeget - írja a Világgazdaság pénteki számában.

A lap írása szerint az ágazatban a pályázatokon elnyert 86,8 milliárd forintból tavaly év végéig 28,5 milliárd forintot nem sikerült még elkölteni. Az uniós egészségügyi beruházások sikerességét már eleve veszélybe sodorta, hogy két nagy pályázatot, az egészségügyi intézmények struktúraváltásához kapcsolódó 35,4 milliárd forint keretűt, illetve az onkológiai centrumok fejlesztését célzó 8 milliárd forint összköltségűt csak 2013-ban hirdettek meg.

A Világgazdaság emlékeztet arra, hogy azoktól a késedelemben lévő projektektől, amelyeket nem lehet befejezni az uniós ciklus zárásáig hátra lévő időben, eláll az állam. Ezek nem csak a további támogatástól esnek el, de a beruházás teljes összegét elbukják - írja a gazdasági napilap.

MTI