TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. augusztus 23. 08:36

Nem új adót akar bevezetni, csupán az adórendszert kívánja zöldíteni a szakminisztérium - a környezetvédelmi tárca egy tegnapi sajtóhírre reagált, miszerint a vállalkozóknak és a lakosságnak több adót kellene fizetni a környezet védelme érdekében.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) a Pénzügykutató Zrt. közreműködésével keresi a módját annak, hogyan lehetne érvényesíteni a "szennyező fizessen" elvet az adórendszerben is - tájékoztatott a szaktárca közleményben.

Az új zöldadóról szóló hírekre reagálva a KVM hangsúlyozza: nem új adó alkalmazását jelentené az adórendszer zöldítése.

A zöldtárca célja, hogy ne lehessen következmények nélkül terhelni a környezetet. Arra keresnek megoldást, hogyan érvényesíthető a környezet védelme a szennyezők teherviselésére vonatkozó szabályokban - teszi hozzá közleményében a KVM.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.