2007. október 25. 07:14

A változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom augusztusban 3,6 százalékkal, az első nyolc hónapban 2,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi szinttől a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az előző hónaphoz képest augusztusban a kiskereskedelmi eladások volumene 0,1 százalékkal mérséklődött a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Júliusban a változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom 4,2, az első hét hónapban 2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi szinttől a naptárhatástól megtisztított adatok alapján, az előző hónaphoz képest a kiskereskedelmi eladások volumene 0,4 százalékkal mérséklődött a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Tavaly az első nyolc hónapban és augusztusban egyaránt 5,1 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korább szintet a naptárhatástól megtisztított adatok alapján, a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint múlt év augusztusban egy hónap alatt 0,6 százalékkal bővült a forgalom.