2007. július 30. 05:41

A kormány határozottan fel kíván lépni a nyugtaadási szabálytalanságokkal szemben, ennek érdekében Veres Jánost nulla tolerancia javaslatcsomag előkészítésére kérte fel a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Veres János pénzügyminisztert, hogy készítsen egy úgynevezett "nulla tolerancia javaslatcsomagot" a nyugtaadási szabálytalanságok visszaszorítására - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap.

A kormányfőt erre az elhatározásra a különböző hatóságok nyugtaadási ellenőrzéseinek lehangoló tapasztalatai vezették, mivel az ellenőrök minden második próbavásárlás alkalmával nem kaptak vásárlásukról számlát.

"A miniszterelnök felszólította a pénzügyminisztert, hogy a javaslatok kidolgozásakor legyen határozott és kemény, hogy sikerüljön az ilyen visszaéléseket jelentősen lecsökkenteni" - hangsúlyozta a kormányszóvivő. A javaslatcsomagról további részleteket Veres János a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón mond el a nyilvánosságnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.