TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Kopits Györgyöt jelöli a Költségvetési Tanács elnökének Sólyom László köztársasági elnök, a tanács tagjelöltjei: Török Ádám és Oblath Gábor.

A jelölteket Sólyom László, Simor András és Kovács Árpád csütörtökön mutatta be a pártok képviselőinek a Sándor-palotában. Oblath Gábor Simor András jegybankelnök, míg Török Ádám Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnökének jelöltje. Kopits György és Oblath Gábor a monetáris tanács, Török Ádám az MTA tagja.

A takarékos állami gazdálkodásról szóló, tavaly novemberben elfogadott törvény hozta létre a költségvetési tervezést ellenőrző, háromtagú Költségvetési Tanácsot, amelynek tagjait az államfő, az ÁSZ elnöke és a jegybankelnök jelöli, és az Országgyűlés választja meg. A jogszabály szerint a tanács tagjaira először a hatályba lépést követő 30 napon belül kell javaslatot tenni. A törvény január 1-jén lépett hatályba.

A Költségvetési Tanácsot az Országgyűlés kilencéves időtartamra választja. A tanács tagjai közül a köztársasági elnök által jelölt tag vezeti a tanácsot, hívja össze annak ülését és állapítja meg annak napirendjét, azt képviseli, és jóváhagyja a törvényjavaslatokról készített, nyilvánosságra hozandó becsléseket, illetve vezeti a tanács titkárságát.

A tanács feladata lesz, hogy makrogazdasági előrejelzéseket, a költségvetési adatokra vonatkozóan technikai kivetítéseket, a költségvetési tervezéssel, előrejelzéssel és hatásvizsgálattal kapcsolatos módszertani ajánlásokat, becsléseket készítsen mind a benyújtást követően, mind a zárószavazást megelőzően a költségvetési és pótköltségvetési törvényjavaslatokról, valamint minden olyan törvényjavaslatról, amelynek hatása lehet a büdzsére.

Sólyom László kedden a Sándor-palotában Kovács Árpádot, az ÁSZ és Simor Andrást, az MNB elnökét fogadta, hogy a Költségvetési Tanács elnökének és tagjainak jelöléséről tárgyaljon.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.