Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2011 második negyedévében 155 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 2,99 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 267 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". A jogkövetkezményekkel együtt hat cégnek van 1 milliárd - ezen belül négynek 2 milliárd - forint feletti adótartozása.

A NAV negyedévente közzé teszi azon adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forint feletti adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek nem tettek határidőben eleget.
 
A NAV a honlapján pénteken ismertetett adatok szerint 2011 második negyedévében összesen 29,3 milliárd forint adóhiányt állapított meg, az adóhiány után megállapított jogkövetkezmények (adóbírság, késedelmi pótlék) összege pedig 24,3 milliárd forint volt. A nagy adósok most közzétett listáján 110 vállalkozás és 45 magánszemély neve szerepel, akad, akié kétszer is, sok cég felszámolás alatt áll vagy adószámát törölték, felfüggesztették.

A lista élén a budapesti székhelyű Sekina-Tech Kft. található - adószámát márciusban törölte az adóhatóság -, a bírságokat is beleértve 2,99 milliárd forint tartozással. A Sekina-Tech egy másik, a jogkövetkezményekkel együtt 317 millió forintos tartozással is szerepel a listán.

A második legnagyobb adós a felszámolás alatt álló budapesti Process Star Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a bírságokkal együtt 2,91 milliárd forinttal, a harmadik pedig a budapesti Triton Computer Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2,58 milliárd forinttal.

Jelentős - 2,47 milliárd forintos - tartozása van a szigethalmi székhelyű 2PAC Kereskedelmi Kft.-nek is, amely ugyancsak felszámolás alatt áll. A 2PAC szerepel az adóhatóság legfrissebb, 180 napon keresztül folyamatosan, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégeket regisztráló listáján is.  

A magánszemélyek közül a seregélyesi Szakál Szilárd tartozik a legnagyobb összeggel, a bírságokkal együtt 267 millió forinttal, s rajta van azon a listán is, amelyen a 180 napon keresztül folyamatosan, több mint 10 millió forinttal tartozókat tartja nyilván a NAV. Őt a sátai Paróczai Attila követi 249 millió forinttal, majd a veszprémi Borbás Gyöngyi Zsuzsanna 244 millió forinttal. Rajtuk kívül hét magánszemélynek van a jogkövetkezményekkel együtt 100 millió forint feletti adótartozása.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.