<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A német pénzügyminiszter várhatóan kedden, az uniós pénzügyminiszterek ülésén jelenti majd be, hogy mi lesz a birtokukba jutott adatok sorsa, átadják-e az érintett országok hatóságainak - mondta az MTI-nek Bakonyi Ágnes, az adóhatóság szóvivője. A lista önmagában ugyanakkor nem jelent bűnösséget, ráadásul a titkosszolgálati eszközök bírósági procedúrát sejtetnek.

Az APEH még múlt csütörtökön felvette a kapcsolatot a német adóhatósággal. A szóvivő szerint egyelőre nem tudni, hogy a pénzüket a liechtensteini adóparadicsomba utalók között van-e magyar polgár.

Úgy vélekedett: ha így is lenne, nem biztos, hogy az illető adót csalt, hogy ez kiderüljön, feltehetően vagyonosodási vizsgálatot végeznének. Az esetleges érintetteknek nem kell tartaniuk attól, hogy nevük nyilvánosságra kerül, mert a megismert adatok adótitkot képeznének - mondta a szóvivő.

Ha az APEH megkapja a listát és van magyar érintett, tisztázni kell azt is, hogy a magyar bíróságon megállná-e a helyét egy olyan eljárás, amelynek során nem legálisan jutottak hozzá az adatokhoz - tette hozzá.

Az ügy előzménye, hogy a német titkosszolgálat (BND) sajtóhírek szerint tavaly ötmillió euróért adatokat vásárolt meg egy liechtensteini informátortól. A megvett "papírok" között a hírek szerint számlakivonatok, értesítések és egyéb hivatalos bankdokumentumok vannak, továbbá egy DVD, mintegy 1600 személy nevével, akik felerészt németek, felerészt külföldiek.

Az érintettek az adatok szerint több százmillió eurót helyeztek el több liechtensteini bankban és számos hercegségi alapítvány számláján, s felmerül velük szemben az adócsalás gyanúja. A botrány az idén februárban robbant ki, amikor lemondott a német posta elnöke, s kiderült, a BND által megszerzett számlaadatok alapján indult nyomozás ellene. Az adóhatóságok vizsgálat indítottak további adócsalással gyanúsított prominens személyek ellen is.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.