2007. május 2. 05:31

Londoni fedezeti alapokat igyekszik rábírni egy befektetési bank arra, hogy szálljanak a Magyarországon tervezett Eurovegas kaszinóba.

A The Daily Telegraph értesülése szerint a Crédit Suisse 137,5 millió eurót kíván felhajtani a fedezetialap-kezelőktől és egyéb intézményi befektetőktől a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye közelében készülő kaszinó- és vendéglátó együttes finanszírozására. A vezető konzervatív brit lap szerint Európában ez lenne az első ilyen jellegű kaszinófinanszírozás.

Az írás szerint a tervek között szerepel az "öt szuperkaszinó" mellett egy szállodasor és egy hatalmas szórakoztató központ felépítése is, "abban a reményben, hogy Európa majdani legnagyobb kaszinóüdülője gazdag oroszokat vonz majd".

A lap szerint a fedezeti alapok tőkéjét a zöldmezős beruházás földterületének megszerzésére és az építkezés megkezdésére fogják használni. A munka várhatóan jövő áprilisban kezdődik a 240 hektáros területen.

A The Daily Telegraph a befektetési partnerek között említi a néhai ausztrál James Packer médiamágnás Publishing & Broadcasting nevű cégét, a Guggenheim Partners vagyon- és befektetéskezelőt, valamint a Mark Advent és Mark Vlassopulos "kaszinófejlesztők" által ellenőrzött Eighth Wonder Capital befektetési társaságot. A "helyi partnernek", az Asamer csoportnak 20 százaléka lenne a vállalkozásban, miután 80 százalékot elad a többi befektetőnek, írta az újság.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.