2017. november 9. 14:05

A kormány nem tárgyal a közműdíjak csökkentéséről.

Már benne járunk a fűtési szezonban, de a kormány egyelőre nem mutatja a jelét annak, hogy a közműtarifák csökkentésére készülne. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter sem tudott arról beszámolni a mai Kormányinfón érdeklődésünkre, hogy ilyet tervezne a kormány. Pedig a jó kormányzati beágyazottsággal rendelkező Figyelő című hetilap az ősz folyamán többször is megírta, hogy lesz rezsicsökkentés.

Lázár János 

A rezsicsökkentési hullám 2013-ban indult, több ütemben zajlott le, s 2014 második felében ért véget. Azóta a piaci árak alakulása, illetve a magyar - állami - energiarendszerben felgyülemlett működési eredmény a szakértők véleménye szerint lehetőséget nyújtott volna egy újabb lépésre. Most, az országgyűlési választás előtt fél évvel politikai szempontból is hasznos lehetne egy újabb rezsicsökkentés, de a kormány a jelek szerint nem a közeljövőben nem veszi napirendre ezt a kérdést.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.